L'hora dels millennials

Passió pel dret econòmic

Lara Da Sousa estudia el doble grau en Dret i Global Management a l'ESADE de Barcelona, amb una beca de la Fundació Julià Reig

Lara Da SousaL.D.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vaig començar aquest doble grau pel vessant polític i econòmic, però quan vaig començar a tocar el dret, fou quan em vaig adonar que era el que realment m’agradava”, assegura Lara Da Sousa Amorin, escaldenca de vint anys que cursa el Grau en Dret i el Bachelor en Global Government a l’ESADE de Barcelona, gràcies a la beca d’estudi de la Fundació Julià Reig. Uns estudis enfocats no únicament al vessant de jurista, sinó a formar els estudiants en relacions internacionals pel que fa al protocol, la política i l’economia internacional. “Vaig saber d’aquests estudis per l’Unitur al batxillerat i vaig tenir clar que ho volia fer. Però el que més m’atreia inicialment era el vessant econòmic i polític que donava, les relacions internacionals des d’una perspectiva diferent al protocol vaig pensar que em serien molt útils en el futur”, explica Da Sousa. Ara l’escaldenca cursa el tercer curs, de cinc que es compon el doble grau. Tot i que al principi es decantava pel vessant internacional, ara que s’ha endinsat en el món jurídic, diu tenir clara la seva professió futura: “Quan entres, penses que el dret és estudiar sols lleis, però no es tracta solament d’això, sinó d’agafar la norma i aplicar-la a cada cas concret amb lògica. No hi ha dues aplicacions iguals i aquest raonament i punt de reflexió del dret és el que més m’agrada.”

En acabar els cinc anys del doble grau a l’ESADE té clar que cursarà el màster a Barcelona d’advocacia i després tornarà al Principat per a fer el post grau en Dret andorrà i així poder exercir al país. “Vull exercir com a advocada a Andorra i m’agradaria poder centrar-me en el vessant més econòmic i empresarial d’aquesta professió”, relata la jove escaldenca. La tornada immediata al Principat la té clara: “Barcelona està molt bé per estudiar uns anys, però vull tornar perquè Andorra és un país genial per viure i a sobre ara, cada vegada més, hi ha oportunitats en aquesta branca del dret”, sentencia Lara Da Sousa.

tracking