L'hora dels millennials

Més enllà de la música

Actualment exerceix de professor de guitarra al Centre Cultural La Llacuna

El músic David Font

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i la constància diària que demana, no em suposa cap esforç. M’agrada estudiar una cosa que em fa feliç”, explica David Font, guitarrista originari d’Ordino. La carrera musical requereix moltes hores de pràctica al dia, però després d’haver superat els estudis de grau mitjà i superior en l’especialitat de guitarra clàssica al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, el músic ordinenc va decidir seguir formant-se i aprofitar l’oportunitat de realitzar el Màster en Art Contemporani, Tecnològic i Performatiu que ofereix la Universitat del País Basc, per ampliar la formació artística. “És un màster que no té a veure amb la música però en el qual pot intervenir qualsevol disciplina artística per aportar els seus coneixements i poder aprofitar tot el que s’ense-nya relacionat amb l’art”, comenta Font. Uns estudis enfocats cap a les belles arts, però que a ell li interessaven molt per poder conèixer de primera mà altres disciplines i explorar l’actualitat artística més enllà de la música. Una experiència que va poder dur a terme gràcies a la beca d’estudis de post­grau que li va atorgar la Fundació Crèdit Andorrà. “Va ser una oportunitat genial per tal de no preocupar-me per la part econòmica i centrar-me en la creació, a aprendre, i gaudir”, agraeix el músic.

De fet, Font va dubtar sobre si havia de realitzar el màster a la universitat basca o a una de Suïssa, tot i que finalment es va decantar per la de Bilbao, ja que incloïa estudis sobre el vessant tecnològic, a banda de la proximitat territorial. I és que la formació és un punt important i necessari per a exercir com a professional en aquest àmbit. “Els estudis són una bona base i amb el màster tinc una visió més gran per saber valorar-me com a músic”. Assegura que ara sap diferenciar, des del món artístic, quina és la seva funció i quines són les portes que ha d’obrir i les que no paga la pena.

Actualment exerceix de professor de guitarra al Centre Cultural La Llacuna, a Andorra la Vella. Així mateix, David Font també realitza actuacions com a concertista, on se l’ha pogut veure aquest estiu a les Nits Obertes i al Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà de l’any passat, formant part del Trio Desconcierto, entre d’altres. Ara, però, assegura que està descobrint un nou vessant. “La de creador, on poder fer espectacles i obres que no només són musicals, sinó on puc aprofitar els coneixements que tinc en altres disciplines”, conclou.

tracking