L'hora dels millennials

Treballar per la recerca

El biòleg Marc Farré es va doctorar amb una tesi centrada en la diversitat de comunitats de peixos del litoral català i les Illes Balears

Treballar per la recerca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de petit que m’agraden molt els animals i la natura en general”, reconeix el biòleg Marc Farré. Sempre ha tingut clar a què volia dedicar-se. Una llicenciatura, un màster i un doctorat, i tots aquests estudis enfocats al món de la biologia. “Em van concedir una beca al departament de Recerca de Govern i vaig poder realitzar la tesi gràcies a aquest finançament”, diu l’andorrà. Una tesi que va defensar ara fa dos anys, centrada en la diversitat de comunitats de peixos del litoral català i de les Illes balears, en l’estudi morfològic i funcional. “Vaig analitzar comunitats de diferents zones, amb diferents tipus de substrat, hàbits i profunditats”, explica Farré. Actualment treballa amb un investigador en un projecte de recerca a l’Institut de Ciències del Mar. “És un projecte que tracta d’avaluar l’efecte del canvi climàtic en les poblacions d’espècies comercials de tota la costa espa-nyola i, concretament, nosaltres ens encarreguem de la part de crustacis decàpodes”, assenyala Farré.

El biòleg té clar que vol seguir vinculat a la recerca perquè diu que “és el que faig des que vaig acabar d’estudiar i realment m’apassiona”. Tot i que és conscient que els temes marins no tenen gaire cabuda a Andorra, no descarta tornar encara que s’hagi de reinventar en algun altre àmbit. “Algun dia, m’agradaria recompensar aquesta inversió que Govern va fer en mi”, conclou.

tracking