x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
L'hora dels millennials

Amb esperit internacional

L'economista Lorena Jordana treballa a la secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals d'Andorra, un departament del ministeri de Finances
L'economista Lorena Jordana

Amb esperit internacional

L'economista Lorena Jordana

Actualitzada 14/05/2018 a les 07:25
La Lorena Jordana sembla que ha trobat el seu lloc al món o, almenys, una feina que l’omple i s’ajusta als seus interessos i aspiracions. Però, òbviament, res d’això li ha caigut del cel. Després d’estudiar la carrera d’ADE i de cursar dos màsters complementaris, ara, amb 27 anys, es troba treballant a la secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals, un departament del ministeri de Finances en què es tracten els temes financers internacionals. “És l’encaix perfecte entre el lloc de treball i el background que jo tenia”, confessa Jordana.
El primer màster Management Internacional a Esade el va poder estudiar amb la beca que li va concedir la Fundació Crèdit Andorrà fa cinc anys. “Sense aquest ajut no hauria fet el màster o, almenys, no de forma tan seguida, i crec que era necessari com a complement de la carrera. Em van donar una oportunitat molt gran”, reconeix l’andorrana. Una cosa li va portar a una altra. Després de realitzar la tesi sobre l’impacte de les relacions entre Andorra i la Unió Europea, va dur a terme el segon màster, European economic studies, a Bruges, sobre integració i negocis europeus. “Quan vaig acabar tenia clar que volia tornar al país amb tot el que havia après, aportant el meu granet de sorra”, explica Jordana.

I fins ara, que ha iniciat una nova etapa al Principat i sembla que no té gaires intencions de marxar. Això sí, a llarg termini li agradaria seguir formant-se perquè diu que “la formació és la base per al creixement i el desenvolupament de les persones i de la societat en què vivim”. Al departament del ministeri de Finances s’ocupa de temes com ara el Fons Monetari Internacional, l’intercanvi d’informació a la demanda i automàtic o l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea. “És un departament molt interessant, amb molta feina i molts temes. Aquí tinc la possibilitat de mantenir aquest esperit internacional aportant a Andorra el que Andor­ra m’ha donat a mi”, assegura.
Sobre la incentivació del talent al Principat, Jordana en comparteix diverses opinions. Tot i que creu que el talent es cuida i que econòmicament hi ha força oportunitats, l’andorrana critica que no es valori de la mateixa manera la gent del país que qui ha tingut una experiència laboral a fora. “Sembla que és de més valor allò que té una firma internacional que no pas una cosa feta per algú d’aquest país”, manifesta.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts