TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

L'hora dels millennials

Una opció pedagògica diferent

Nàdia Garcia és pedagoga i fundadora de l'Institut Educa, un projecte emprenedor basat en l'acompanyament familiar

Una opció pedagògica diferent

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La passió per l’aprenentatge i el fet de saber reconèixer problemes en alguns infants van portar la Nàdia Garcia a llicenciar-se en pedagogia, i anys després a crear un projecte emprenedor a Andorra basat en una opció pedagògica diferent: l’Institut Educa. “Es tracta d’un espai d’intervenció directa basada en un acompanyament personalitzat per al reforç escolar, els trastorns de l’aprenentatge, les dificultats de conducta, i l’acompanyament personal i el familiar”, assegura.

La jove va assolir la màxima nota de la promoció en el projecte de final de carrera, que es basava a veure “com influïa l’entorn de nens malalts de diabetis en la seva percepció de la malaltia”. A partir d’aleshores, Garcia va decidir iniciar-se professionalment en processos d’innovació i millora educativa en l’àmbit escolar i universitari. L’interès sobre l’acompanyament familiar i el desenvolupament del potencial personal la van portar a formar-se en programació neurolingüística, coaching, pedagogia sistèmica i teràpia Gestalt.

Tots aquests coneixements van propiciar la creació de l’Institut Educa, que va començar a desenvolupar-se el mes de setembre donant-se a conèixer a través de les escoles amb l’objectiu d’arribar a les famílies. “No hi ha cap altra acció similar a Andorra. Estic intentant que es difongui per abordar dificultats en totes les etapes de la vida i fomentar la importància de l’acompanyament familiar”. En aquest sentit, Garcia destaca l’educació i la transmissió dels coneixements dels pares cap als fills. “Està demostrat que naixem amb una informació predeterminada que no s’hauria de modelar”, afirma en referència a aquells progenitors que volen que els fills siguin allò que ells no han pogut ser. “Els pares han de tenir present que els nens tenen personalitat pròpia i que no s’han de conduir cap al lloc que ells vulguin perquè el nen ja té determinades capacitats i habilitats pròpies”, afirma la pedagoga.

La voluntat de la fundadora de l’Institut Educa és continuar desenvolupant el projecte, tot i que en un futur li agradaria que aquesta opció també s’implantés en hospitals. “Seria una bona possibilitat que especialistes de la salut ho coneguessin i que a través de l’educació emocional i l’autoconeixement es pogués potenciar la millora del benestar de les persones”, conclou Garcia.

tracking