x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
L'hora dels millennials

Construint futurs talents

Lara de Sousa es estudiant de segon grau en Dret i Bachelor in Global Governance a ESADE
L'estudiant Lara de Sousa

Construint futurs talents

L'estudiant Lara de Sousa

Actualitzada 09/04/2018 a les 07:29
Estudiar a Esade ha estat una gran sort per a la Lara de Sousa. Ella és estudiant del segon grau en Dret i Bachelor in Global Governance i va rebre una beca per part de la Fundació Julià Reig. L’andorrana se sent totalment agraïda amb l’entitat per haver-li ofert l’oportunitat d’estudiar el que realment li agrada. “No és fàcil ni obtenir ni mantenir la beca i és normal. Han de comprovar que realment ho estàs aprofitant i t’hi estàs dedicant plenament”, explica De Sousa. A punt de complir els 20 anys, es mostra molt satisfeta del moment que està vivint: “Estic contenta perquè Esade compta amb professors excel·lents, amb unes classes en què es treballen casos pràctics, debats i simulacions, i on ens posen a l’abast una sèrie d’experiències que ens donen habilitats per al nostre futur professional”, diu De Sousa. En aquest sentit, reconeix que, precisament pel fet de realitzar els estudis a Esade, les possibilitats de fer el pas i creuar la porta al món laboral són més nombroses. “Els tutors ens ajuden professionalment, ens faciliten projectes que ens permeten definir què ens agrada i intenten assegurar-se que la majoria d’estudiants puguem fer el que desitgem en un futur”, assegura.
L’andorrana no nega que el fet que tenir una beca suposa una pressió afegida i uns esforços constants per mantenir-la, però alhora assenyala que “ets tu mateix qui et pressiones per tenir un bon rendiment acadèmic i perquè, al final, quan acabis la carrera, realment hauràs volgut aprofitar el fet d’estudiar a Esade. Si no ho fas no marques la diferència”, insisteix. De Sousa és d’aquells que creuen que, tot i que Andorra és un país petit i sovint limitat, “compta amb diverses fundacions molt compromeses que fan esforços perquè alumnes andor­rans puguin aportar la seva formació a la societat”.

I sobre el futur, l’estudiant és conscient que vol dedicar-se a alguna cosa que estigui relacionada amb el dret, però encara no sap si voldrà opositar o tirar, per exemple, cap a la banda de l’advocacia, o com a assistent jurídica en empreses o organismes d’ar­reu del món. Això sí, De Sousa no amaga que, tot i que està estudiant una carrera amb cert perfil internacional, ha nascut i crescut a Andorra i, en el fons, pensa a tornar. “Quan t’has criat en un lloc sempre tens aquest vincle i sentiment que no pots ni vols trencar”, conclou.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts