L'hora dels millennials

Freelance oberta al món

Raquel Espunyes va rebre una beca de la Fundació Crèdit Andorrà per estudiar el màster en Periodisme Internacional a la City University London

Freelance oberta al món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Viure a Londres va ser una de les experiències que més va marcar la vida de la Raquel Espunyes. Becada per la Fundació Crèdit Andorrà, fa un parell d’anys va poder complir una de les seves assignatures pendents: estudiar el màster en Periodisme Internacional a la City University London. “Aquesta ajuda em va permetre, literalment, poder anar i viure durant tot un any a Londres”, apunta. Una experiència que diu que “va ser una oportunitat molt bona perquè fèiem molta pràctica, vaig aprendre moltíssim i quan vaig acabar sentia que era capaç de fer tot el que ha de saber un periodista en el dia a dia”, reconeix.

Espunyes assegura que, en cas de no haver pogut comptar amb la beca, el seu pla B era “marxar a estudiar a França, ja que és molt més barat”. De fet, és el que acaben fent la majoria d’estudiants que no poden optar a aquest tipus d’ajuts. “Molts han de marxar com a molt a Tolosa o Barcelona, buscar-se la vida o fins i tot demanar un préstec per fer els estudis que realment els agraden”, explica la periodista.

Amb 25 anys, aquest és el seu segon màster, ja que anteriorment en va estudiar un de comerç internacional. Actualment, però, no es consagra plenament al món periodístic, sinó que destina gran part del seu temps a treballar en una botiga d’esquí del Principat, d’on és la responsable. Això sí, alhora és freelance i es dedica, sobretot, a la fotografia. “Intento guanyar-me la vida d’aquesta manera, però de moment no m’està funcionant com a mi m’agradaria”, lamenta.

D’objectius en té molts. De moment, però, els pròxims passos els té força clars: “quan acabi la temporada tinc unes pràctiques acordades a Londres i aniré a un diari d’allà per treballar a la secció de viatges. La idea és poder seguir treballant d’això ara que soc jove i lliure”, comenta. Espu-nyes reconeix, però, que no veu el seu futur en un mitjà de comunicació, sinó que més aviat li crida l’atenció la comunicació d’esdeveniments. El que sap és que ara mateix no contempla la seva vida al Principat. “La veig a fora, a Londres, per exemple, o a qualsevol part del món. Estic oberta al que sigui i Andorra és com un punt de caiguda”, apunta. Sigui com sigui, Espunyes creu que el país s’està transformant. “S’estan fent coses per obrir Andorra al món i anem pel bon camí”, conclou.

tracking