L'hora dels millennials

Solucions innovadores

Guillem Benito és politòleg

Solucions innovadores

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Politòleg de carrera però emprenedor de vocació. Amb tan sols 24 anys, Guillem Benito, andorrà graduat en ciències polítiques per la Universitat Pomepu Fabra de Barcelona, està emprenent un projecte de solucions innovadores a Andorra.

El primer contacte laboral li va arribar a través d’una empresa familiar molt poc enfocada al mercat. “Va ser una oportunitat enriquidora treballar en un projecte de digitalització i comunicació des de zero”, explica. Una experiència que el va portar a adonar-se que volia dedicar-se a ajudar empresaris a través dels seus coneixements. Des d’aleshores, el politòleg va col·laborar amb empreses d’innovació i va desenvolupar aquesta faceta emprenedora assessorant diverses companyies. Una de les grans oportunitats va ser la col·laboració en una start-up sobre transformació cultural de l’empresa per facilitar els plans d’innovació.

Després d’aquesta experiència professional, Benito decideix emprendre el seu propi projecte al Principat: una consultoria dedicada a crear solucions innovadores per a tot tipus d’empreses utilitzant la informàtica i el headhunting. L’objectiu és exportar l’excel·lent qualitat d’aquests serveis i aprofitar l’oportunitat que representa l’obertura d’Andorra als mercats europeus i a la tendència de la digitalització a escala mundial. “Moltes empreses importants en l’àmbit internacional estan obrint la seva seu a Andorra, fet que genera una oportunitat de poder créixer professionalment dins d’un dels països amb més benestar d’Europa”, declara. De fet, ell és un dels joves que emprenen un negoci al seu país després de finalitzar els estudis a Espanya. “El talent és la suma d’una bona oferta laboral i un clima favorable. S’ha de veure des d’una perspectiva estratègica. No es tracta de tenir un bon curriculum vitae, sinó de poder-te desenvolupar professionalment aprofitant al cent per cent les teves capacitats” assegura.

Del seu projecte, que actualment està en fase d’anàlisi, Benito comenta que “és primordial tenir en compte quina tipologia de clients serien els potencials per a una empresa d’aquestes característiques”. Tanmateix, afirma que Andorra és una de les millors localitats on es pot dur a terme no només perquè sigui el seu país de naixement, sinó perquè sap que des del Govern andorrà hi ha una voluntat perquè el país sigui referència en l’àmbit de la tecnologia, innovació i empresa.

tracking