L'hora dels millennials

Empresa pionera a Andorra

Jordà Romera és el gerent de Megabyte, la primera empresa andorrana que aconsegueix el gold partner de Microsoft

Empresa pionera a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb només 19 anys, la vida del tècnic informàtic Jordà Romera va fer un gir de 180 graus. Aquest canvi radical tenia el nom de Megabyte, una empresa tecnològica que ell mateix va crear ara fa just 10 anys, marcant un abans i un després i convertint-se en la primera empresa andorrana que aconseguia el gold partner de Microsoft. “El que fem no ho fa gaire gent, per no dir ningú més”, assegura l’emprenedor. Megabyte s’encarrega de dur a terme dues funcions diferencials: ajudar els clients a millorar els processos de la seva empresa en l’àmbit estratègic i transportar les seves informacions al núvol.

“M’aixeco cada dia a les 5.30 hores i tots els matins de la meva vida des de les 6.30 fins a les 9.00 els passo estudiant i, després, em dedico plenament a Megabyte fins a les vuit del vespre”, diu Romera. A Megabyte hi treballen únicament set persones de dilluns a divendres al matí amb una jornada de 36 hores setmanals. “Intento que els empleats estiguin còmodes perquè costa molt trobar personal qualificat a Andorra dins d’aquest sector. La majoria són de baix i és difícil que vulguin quedar-se aquí tota la vida”, reconeix Romera.

Fins a 570 usuaris i més de 60 empreses fan ús de les seves tecnologies. Govern, la policia, el comú de la Massana, el comú d’Ordino o el Centre de Tractament de Residus són algunes de les entitats amb les quals treballa Megabyte. “Estem tenint un boom molt important i abans que acabi l’any estic pràcticament segur que haurem duplicat aquestes xifres”, assenyala l’emprenedor.

Amb 29 anys, Romera ha aconseguit complir pràcticament tots els objectius marcats. Espera, però, seguir evolucionant i mantenir-se com un dels referents del país en el sector tecnològic. “La idea és seguir conservant el gold partner de Microsoft i, per aconseguir-ho, hem de poder acreditar 25 clients satisfets cada any”, explica. Tot i les dificultats, l’estrès i les preocupacions, Romera insisteix que li apassiona la seva feina. “Megabyte m’ha donat de tot. M’aporta il·lusió, m’ho passo genial treballant i no la canviaria mai per res”, reconeix.

Les prioritats de Megabyte han anat canviant amb el pas del temps, però la finalitat sempre és la mateixa: “No trair mai els clients, assegurar-los que les seves dades estaran protegides i, sobretot, que no perdin la confiança dipositada”, conclou.

tracking