L'hora dels millennials

Seguretat els 365 dies de l'any

Guillem Viladomat és emprenedor i creador d'Alpify, ara transformat en Safe365

Seguretat els 365 dies de l'any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aplicació líder del moment en la categoria de localitzacions va néixer a Andorra i el seu nom és Safe365. El director executiu, Guillem Viladomat, té 29 anys i és andorrà. El 2012 va desenvolupar el projecte Alpify, una aplicació que va començar com una eina de rescat per a la gent que es trobava a la muntanya i que ha evolucionat fins a transformar-se en la primera aplicació de teleassistència per a gent gran. Ara s’anomena Safe365, que es podria resumir com a seguretat els 365 dies de l’any. A través de l’anomenat botó del pànic, els usuaris es posen en contacte amb els serveis d’emergència i aquests reben informació ràpida i útil per procedir al seu rescat. “Algú en situació de pànic només ha de fer ús d’aquest botó i, de forma instantània, el 112 sabrà qui és, on està, i totes les dades mèdiques i personals oportunes”, explica Viladomat. Un mètode nou que, evidentment, facilita i agilitza la feina dels professionals i evita que qualsevol situació d’emergència empitjori. Fins al moment, Safe365 opera a Andorra i a Espanya i està sent tot un èxit als dos països, aconseguint entre 2.000 i 3.000 usuaris diaris. Segons Viladomat, “s’estan solucionant més de 30 emergències cada dia”. Amb una plantilla total de nou persones i tot i les dificultats, el director assegura que realment no hi ha competència, sinó que, més aviat, el que existeix són “solucions semblants”.

Safe365 està suposant una eina d’ajuda eficaç per a les famílies però, sobretot, per a la gent d’edat avançada que viu sola i que alhora s’està fent gran amb un smartphone al costat. “La família d’aquesta persona pot saber on es troba, quan entra o surt de casa... Ho pots tenir tot controlat”, assegura Viladomat. D’aquesta manera, l’aplicació s’ha transformat en un jugador rellevant del sector de la teleassistència, on operen altres entitats com ara la Creu Roja o Securitas Direct. A més, fa pocs mesos va rebre una inversió important per part de La Caixa i el RACC. “Un professional del sector i un gran potencial estan col·laborant i invertint en nosaltres i això valida que anem pel bon camí. L’objectiu és ser els líders amb tota seguretat”, explica el director.

Pel que fa als reptes d’aquest nou any, Viladomat ho té ben clar: “Volem seguir creixent a Espanya per poder fer el salt a d’altres països com ara Itàlia o Alemanya.”

tracking