L'hora dels millennials

El dret com a forma de vida

Clàudia Cañas és advocada a un bufet de Barcelona on porta litigis mercantils

El dret com a forma de vidaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Clàudia Cañas és una de les estudiants que va rebre la beca de la Fundació Julià Reig i que li va permetre estudiar un doble màster a ESADE, ara fa ja tres anys. Una beca que li va suposar de gran ajuda des del punt de vista econòmic, ja que la Fundació li va subvencionar el 50%. Ella mateixa reconeix que aquesta oportunitat li va servir com a motivació i que es considera una privilegiada perquè avui dia, diu, “hi ha molta competència, gent molt preparada i amb bons currículums”.

Ara, amb 24 anys, ja ha finalitzat els estudis i en fa una valoració força positiva tant per la part d’especialització del màster, que en el seu cas va ser International Business Law, com pel que fa al Màster d’Accés a l’Advocacia. Assegura que li va ser molt útil gràcies, sobretot, als professors: “són advocats de molt renom i de diferents bufets, que fan una aproximació molt pràctica del que és el món del dret i això, després de quatre anys de carrera, s’agraeix”. A més, la Clàudia creu que estudiar a ESADE és molt pràctic, sobretot per les simulacions de judici, que és el que li dona sentit a aquest màster.

Però les beques que ofereix la Fundació no són, ni de lluny, fàcils d’aconseguir. Alt nivell de notes, bon currículum i idiomes són alguns dels requisits. Ella els complia, i precisament per això es va poder formar al centre privat ESADE. Poc temps després de finalitzar els seus estudis, va aconseguir feina a Ventura Garcés & López-Ibor un bufet d’advocats de Barcelona, on es dedica al dret processal encarat a litigis mercantils. En aquest sentit, assegura que gaudeix amb el dret perquè la branca a la que es dedica “té una part important d’interpretació i això fa que no sigui un treball monòton”, explica.

Tot i que té la intenció de quedar-se a Barcelona molts anys, no descarta sortir fora d’Europa o inclús tornar a Andorra, ja que creu que, a nivell laboral, “és un país que ofereix condicions molt bones”. Sobre si treballaria sempre d’advocada, assenyala que si no fos possible es dedicaria al món de la banca. Sempre li ha agradat perquè “té sectors que continuen lligats amb el dret com el compliance”, comenta. L’andorrana critica, però, que avui dia no es valori suficient el talent. Segons la Clàudia, “som una de les generacions que està millor preparada i no pot ser que s’exigeixi tanta formació i després no es reconegui”, diu.

tracking