L'hora dels millennials

Música des de tots els àmbits

Cèlia Palau Lodge és cantant i coordinadora internacional d'una discogràfica independent

Música des de tots els àmbitsC.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cèlia Palau Lodge va néixer en una família “molt artística”, així que no és d’estranyar que el seu futur professional hagi anat lligat a aquest món. “Sempre trobava instruments per casa i tinc fotos de petita, amb tres o quatre anys, amb un micro a la mà i cantant com si ningú em mirés!”, confessa.

Ara bé, el seu interès no ha estat només la música, “sinó també altre formes d’art com la dansa, la pintura, la poesia, la costura i el disseny”. Assegura que totes l’“ajuden a inspirar-se i entendre el món amb altres perspectives del que defineix la personalitat i el caràcter d’un artista”.

I, de fet, la seva carrera ha anat evolucionant. Lligada a la música, sí, però des de tots els seus vessants. Va començar classes de cant i guitarra als sis anys, als quinze es va orientar a tècniques modernes i va fer diversos projectes de la mà de Dídac Camúñez. “Vaig entendre la part més tècnica del producte final i em va servir per trobar i refinar alguns matisos de la veu que a vegades passen desapercerbuts”, detalla. Justament aquesta experiència la va fer decidir a marxar cap a Brighton, al Regne Unit, i cursar un bàtxelor de música professional enfocat al cant.

Però arribat aquí diu que es va adonar que “no volia dependre econòmicament del meu art, per motius d’integritat i llibertat d’expressió artística”, així que va continuar formant-se amb un màster del Berklee College of Music orientat més a la part dels negocis. “He conegut gent molt inspiradora i he pogut fer molts projectes”, diu. De fet, una setmana després de la graduació va trobar una feina “ideal” a Londres: coordinadora internacional d’una discogràfica independent. Així que ara es dedica a buscar els millors resultats en cada territori per als artistes que tenen en cartera i ajudar-los a expandir les seves carreres en l’àmbit internacional.

Li encanta no tenir rutina i no es penedeix d’haver marxat d’Andorra. “Animo els joves a marxar per obrir-se a noves cultures i conèixer com viuen en altres països”, si bé admet que “pel que he volgut estudiar, a Andorra no tenia la possibilitat ni tampoc hi ha mercat”. Amb tot, celebra que el país intenti mostrar més interès per la cultura i reivindica que es donin més oportunitat al talent local. Ella no descarta la possiblitat de tornar a Andorra, però “ara vull aprofitar les oportunitats que m’ofereixen ciutats més adequades al sector musical”.

tracking