L'hora dels millennials

Parlar amb il·lustracions

La Carol Garrido fa anys que fa mèrits per fer-se un lloc en el món de la il·lustració i el disseny gràfic

Parlar amb il·lustracions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Carol Garrido fa anys que fa mèrits per fer-se un lloc en el món de la il·lustració i el disseny gràfic. I el cert és que pel volum de feina que diu que acumula, sembla que ho està aconseguint. De mica en mica. I més a l’estranger que al país, “perquè aquí no hi ha gaire mercat”, aclareix.

L’afició pel dibuix li ve de temps enrere. De petita va començar a l’escola d’art de Sant Julià i va fer classes fins als 13 anys. Després, explica, “quan vaig arribar a batxillerat ho vaig deixar una mica de banda, però més tard ho vaig recuperar”. Quan va arribar el moment de decidir carrera, aquell cuquet va tornar i va estudiar arts gràfiques a l’escola Joso de Barcelona “i em vaig decantar per la il·lustració. T’ensenyen a dibuixar i també entres en el món del còmic”, detalla.

I sempre ha anat fent. “He col·laborat amb moltes empreses d’aquí fent il·lustració gràfica per a publicitat, també algun storyboard per al Cirque du Soleil i he tingut l’oportunitat de col·laborar amb l’Álvaro Rodríguez Areny. A part, tinc molts encàrrecs per a empreses, com ara un estudi d’animació belga que m’ha demanat els fons per als anuncis”. Fins i tot, fa uns dies va estar a Abu Dhabi en una fira per mediació d’una botiga de Barcelona per a la qual treballa en temes de marxan­datge.

Quan se li pregunta com aconsegueix el encàrrecs fora de les fronteres ho té clar: “Les xarxes socials són la clau.” “Em dono a conèixer per Instagram i Face­book i també faig speed paint, on a través d’un vídeo la gent pot veure com faig una il·lustració d’art digital en mitja hora. Això ho postejo a grups on hi hagi molta afluència de gent”, detalla.

En demanar-li pel que li aporta aquest món, manifesta que “artísticament necessites trobar la via d’expressió. Jo faig il·lustració però també cosplay, marxandatge, tinc un feedback constant. La veritat és que és un món que si hi poses un peu i comences a fer coses, no en surt. Coneixes altres artistes, la seva obra... la veritat és que és un món molt màgic”. Això sí, procura evitar les reivindicacions polítiques “perquè si no t’encasellen”.

Tot i la feinada que té, de tant en tant busca estones per dedicar-les al projectes personals. Ara treballa en un llibre infantil il·lustrat per ella i amb guió d’un escriptor del país, Àlex Puig. “Em fa molta il·lusió acabar-lo”, diu.

tracking