L'hora dels millennials

Dissenyar una vida amb ètica

Alexx Ten és dissenyadora gràfica i va crear la campanya de comunicació de la urbanització La Querola, a Ordino

Dissenyar una vida amb ètica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alexx. Amb dues x, com els cromosomes femenins. Una manera creativa i raonada de definir-se i també de diferenciar-se dels Àlex masculins. Ja d’entrada tota una declaració d’intencions.

Té vint-i-cinc anys, les idees clares i una actitud vital positiva i alegre. Entén el disseny com una via per a explicar coses i remarca que la seva feina no té sentit sense una filosofia, un raonament i una ètica. “Abans de dissenyar res has de saber què vols dir i a part del missatge també has de triar una actitud”, diu. Seguint aquests preceptes, l’Alexx s’aferra a uns ideals i a una ètica de la qual no se’n vol distanciar. Afirma que “no seria capaç de treballar amb clients que em generessin un conflicte moral”, una decisió admirable en un moment de crisi de valors com el que viu la societat actual.

Va crear la campanya de comunicació de la urbanització La Querola, a Ordino. Explica que no és una urbanització com totes les altres. Més enllà d’estar creada pel prestigiós dissenyador Jean Nouvel, és un model constructiu que està pensat per ser ubicat a un lloc determinat, cuidant els materials que històricament s’han utilitzat a Andorra però d’una manera renovada, i respectant l’entorn. “La idea va ser fer entendre a la gent que no és només un conjunt residencial, sinó que darrere hi ha un concepte i una idea”, explica. L’únic que li ha quedat pendent ha estat conèixer el propi Nouvel en persona, però destaca que va quedar fascinada a l’hora de treballar amb els arquitectes i creadors de l’Atelier de Jean Nouvel de Barcelona. Assegura que el que fan “també és una feina creativa, però molt més tècnica i rigorosa que el disseny”.

Per completar la seva formació, aquest any ha decidit fer un màster en humanitats. Explica que li servirà per adquirir coneixements i endinsar-se al món cultural. “El disseny m’ha donat l’eina per a comunicar i ara el que vull és poder crear-me els continguts”, explica. En aquest moment vital entén que la cultura és el seu camí i té l’objectiu de treballar en aquest àmbit, ja sigui fent exposicions, editant llibres, o obrint camí cap a altres disciplines. Tot això, admet, sense deixar de banda el que anomena “treballar amb clients i amb projectes”, uns clients que recalca, un altre cop, que han de ser els que li interessin a ella i li generin una satisfacció personal.

tracking