Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
L'hora dels millennials

Activisme contra l'odi

Oriol Servera és físic teòric i ha participat a la conferència 'No Hate Speech Movement'
L'Oriol Servera.

Activisme contra l'odi

L'Oriol Servera durant la conferència.

Actualitzada 10/07/2017 a les 07:35
Aquesta setmana ha tornat de Bucarest, Romania, on ha participat a la conferència No Hate Speech Movement, una trobada de representants de diferents països per promoure accions per posar fi al discurs de l’odi. S’entén com a “discurs de l’odi” totes les accions i discursos discriminatoris o que ataquen directament un col·lectiu , normalment minoritari, remarcant-ne la seva diferència.

Amb 24 anys, forma part del Fòrum Nacional de la Joventut i va ser l’escollit per participar en aquesta taula de treball. Unes jornades que li han deixat un regust agredolç. “Pensava que faríem més propostes directes d’acció, però vam tractar molts temes d’organització del No Hate Speech Movement, d’intercanvis d’experiències, i del funcionament del moviment ara que el Consell d’Europa se’n retira i ho deixa a mans dels diferents països”.

Al No Hate Speech Movement l’Oriol va poder trobar-se amb altres joves amb els mateixos ideals. Des que va entrar al Fòrum Nacional de la Joventut s’ha implicat més en aquesta lluita, tot i que ja n’era partícip quan va estudiar a França o a Alemanya, participant en manifestacions i en associacions a favor dels drets humans i dels refugiats.

L’activisme el mou, és el que li agrada perquè considera que “s’ha de ser consistent i conseqüent com a persona. Som éssers socials i penso que no podem obtenir felicitat personal si no és en el benefici dins la societat. Sense una societat que funcioni, un no pot ser feliç”.
L’Oriol està treballant de professor, li agrada la seva feina i té clar que l’educació és el primer que pot aturar els discursos d’odi contra els diferents col·lectius. “La feina de professor m’agrada i veig que també és una manera d’educar les persones del futur en la tolerància i la solidaritat.” Tot i això, d’aquí a uns anys vol fer un doctorat i poder fer investigació o continuar en activisme des de la ciència. Veu el perill dels discursos de l’odi que està transcendint grups petits: “No és que els partits minoritaris amb discursos de l’odi hagin pres força, sinó que en molts països han aprovat lleis molt abusives, contràries al desenvolupament social.”

L’Oriol ha aportat i té clar que seguirà aportant el seu granet de sorra per poder fer un món millor. Ara, intenta canviar el futur a través de l’activisme, el teixit associatiu i l’educació.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts