L'hora dels millennials

El somni de ser director

Nil Forcada és Cineasta, ha produït tres llargmetratges, té 23 anys i un futur prometedor.

El somni de ser director

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Té 23 anys. La seva ambició és créixer en el món del cinema i per fer-ho ha començat per on ha de començar la majoria. Creant pel·lícules amb els pocs mitjans que té a l’abast.

Amb una forta personalitat artística i una visió escèptica de la realitat i el país on li ha tocat viure, Nil Forcada es mostra punyent i agut en les seves pel·lícules, on retrata sense embuts la duresa de la societat i de l’establishment vers situacions quotidianes dures, no sempre fàcils de relatar, i ho fa amb una maduresa admirable.

Va començar a estudiar Història perquè és un apassionat del cinema i la literatura, i interpreta la història “com un relat que s’ha anat desenvolupant amb els anys i els segles, agafant-se a símbols que amb el temps s’han construït, canviat i modificat”.

La cultura és l’eix vertebrador de la seva vida. Les seves fonts literàries i cinematogràfiques l’han portat a admirar els clàssics literaris i del cinema de diferents èpoques i estils. Sent admiració pels grans autors de la història del cinema, des de nouvelle vague francesa fins a John Ford i els seus westerns.

El seu estil el defineix: “totes les meves pel·lícules comparteixen una cosa, la fragmentació. M’agrada plantejar els temes a través d’episodis separats que en conjunt formen un tot. No m’agrada fer coses lineals”, argumenta .

La música també és un punt fonamental en la creació cinematogràfica i en Nil no la descuida. “Des dels tretze o catorze anys escolto molt rap. M’agrada molt però no és la música adequada per a les meves pel·lícules perquè es basa molt en la paraula i no encaixa amb el discurs i els diàlegs que aquestes puguin tenir.” Hi ha una música adequada per a les pel·lícules? “M’agrada que les meves pel·lis sonin molt fort”, diu, “normalment busco músiques o melodies fora del comú, que resultin anòmales o difícils per a l’oïda”.

El seu objectiu és crear una pel·lícula seguint els passos del producte cultural: poder-la produir, distribuir, promocionar i estrenar, amb més mitjans dels que té ara i, amb prou garanties per poder crear un producte de qualitat sense necessitat de tenir un pressupost milionari.

Veurem si en el futur, aquí a Andorra o lluny de casa, en Nil Forcada aconsegueix fer carrera com a cineasta i pot arribar a complir el seu somni.

tracking