x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
El racó del psicòleg

No estic preocupat

La meva filla ha preparat una llista de cançons per a l’estiu. La compartim. Jo també hi he posat algunes cançons. És una llista viva.
No estic preocupat

No estic preocupat

No estic preocupat

Actualitzada 03/07/2022 a les 12:02
Estic escoltant una de les cançons. Mira acabo de decidir que durant l’estiu faré articles dedicats a una cançó. Què us sembla?

Aquesta és una cançó que es titula Ain’t worried about it, del grup One Republic. Forma part de la banda sonora de la pel·lícula Maveric, la segona part de Top Gun. Ja la tens ubicada? A mi m’agrada molt. De fet dona molt bon rotllo i fa molt estiu.

L’escolto mentre teclejo. Tinc una tapeta de formatge a la mà dreta i un got amb una mica de vermut amb un glaçó de gel. El formatge és manxego, me’l va portar una pacient fa uns dies.

No estic preocupat, diu la cançó. Com ens condiciona la vida les preocupacions. Tantes coses que poden passar i que ens fan perdre el son. Quantes de les coses que et preocupen han passat?

Per mi la felicitat té més a veure amb un estat de calma que no pas d’excitació. Una pau pròpia de qui té el cap tranquil, en calma, reposat, sense preocupacions rondinant tot el dia. De vegades voldria tenir un interruptor per parar el cap. A tu també et passa?

Mantenint els somnis vius, diu el cantant acompanyat per una melodia facilona. Quants somnis s’han carregat les teves preocupacions? Una preocupació ve a ser una experiència aixafaguitarres que trenca tota il·lusió de futur. Allò que podria ser bonic esdevé un perill i des de la por tot fa apuntar que el més assenyat és renunciar al somni. Abans i tot de poder-lo portar a la pràctica.

El temps s’acaba, segueix la cançó. I és ben cert. Sovint, no és fins que la vida ens dona un cop ben fort que no ens adonem que la vida són quatre dies. Mira què és bo aquest formatge. De fet aquest vermut improvisat no deixa de ser un intent d’estirar el temps afegint més experiències a la vida, més qualitat al dia a dia, més emocions positives a la feina.

Anem tot el dia atrafegats i estressats. Ni tan sols ens permetem gaudir dels petits plaers del dia a dia. De fet sovint tot passa al nostre cap. Sí, depenent de l’enfocament que donem a la cua de la Massana podem patir més o menys. Jo aprofito per contestar whatsapps i correus mentre estic aturat. També aprofito per veure com va vestida la gent, em resulta inspirador de cara a triar outfit o fer combinacions de roba.

No em preocupo ara mateix, repeteix fins acabar la cançó. De fet no deixa de ser una cançó, condicionada per les rimes i els tempos, per les harmonies i les melodies. Potser tampoc cal elevar la lletra a una màxima que guiï la nostra vida. Només volia compartir una reflexió lleugera amb vosaltres. Faig el darrer glop de vermut. És del priorat, d’aquells que te’l serveix el mateix celler en una garrafa de plàstic.

Potser, ben mirat, tampoc calen tantes coses per ser feliç. De fet ja pots tenir-ho tot que com no tinguis el cap en calma no podràs gaudir de res. Busquem aquesta calma activament. No et preocupis. Ocupa’t...
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts