TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

No es pot perdonar

No sempre es pot perdonar perquè hi ha situacions que no s’obliden mai, dolors que t’estripen l’ànima i traumes que ens canvien per a tota la vida

No es pot perdonar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Darrerament he vist molts comentaris impulsant al perdó i la veritat és que no tot es pot perdonar ni tan sols no sempre es pot perdonar.

És possible que et costi perdonar, per exemple a qui segueix ofenent-te de manera repetida, tot ignorant el teu dolor, les teves súpliques, les teves demandes de respecte.

Tampoc es por perdonar qui et culpa del seu comportament. Et crido perquè em provoques, et tracto malament perquè t’ho busques, et diran, però com vols perdonar algú que t’utilitza per justificar els seus comportaments?

Tampoc es pot perdonar qui s’empara en el “no és per a tant”. Estic segur que si tu li fessis el mateix que ell t’està fent a tu s’enutjaria. D’això se’n diu tenir una doble mesura en funció de qui fa què...

Resulta molt complicat perdonar qui no sent remordiments ni culpa. Hom pensaria que qualsevol persona perdria el son si fa quelcom mal fet, però no és així. Algunes persones gaudeixen provocant dolor a tothom que se’ls posa al davant. De fet, moltes d’aquestes persones no creuen que estiguin fent res malament.

Una cosa és no poder perdonar i una altra és sentir odi. Passa pàgina, aprèn del que ha passat si és que hi ha alguna cosa a aprendre, però passa pàgina. A les frases motivadores de les xarxes socials tot és fantàstic i possible, però la realitat és que a la vida real hi ha situacions que no s’obliden mai, dolors que t’estripen l’ànima i traumes que ens canvien per a tota la vida.

Costa molt perdonar el pare que va abusar repetidament de tu, la germana tòxica que et va amargar la vida o el cap psicòpata que va provocar el teu acomiadament completament injustificat després d’amargar-te la vida dia rere dia.

És humà que et costi perdonar segons quines coses, però no segueixis arrossegant aquesta pesada cadena que et lliga a la persona que et va provocar dolor i que s’anomena odi.

Tot i que seria ideal poder passar pàgina no sempre és possible. Treballa per poder passar pàgina, per aprendre a conviure amb el trauma, per donar-li un significat al que ha passat o per reconstruir-te més fort, però no pateixis si no pots perdonar. Intenta-ho, no t’acostumis a viure ancorat al rancor o l’odi, però no oblidis que per poder passar pàgina, de vegades, cal una feina llarga i intensa guiada per un professional.

De fet, amb les persones tòxiques el problema és que disculpem massa coses, perdonem coses que no hauríem de perdonar i tolerem allò intolerable.

tracking