Tornem-hi

No ha estat res. Tornem-hi. Ja som al setembre, tornem a la feina, els nens a l’escola i recuperem la rutina després de les vacances

El setembre és un mes de principis, d'inicis, d'històries per començar i d'objectius per definir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per sort no cal que tornem a la rutina de cop ja que podem gaudir d’un petit període d’adaptació i mentre duri el bon temps podem aprofitar per fer horari intensiu, fer més afterwork o estirar les hores i sortir a la muntanya.

Alguns tornaran cansats, altres plens d’energia, altres amb les piles tot just una mica carregades i encara hi ha qui no ha pogut fer vacances. Però el setembre és un mes de principis, d’inicis, d’històries per començar i d’objectius per definir. A mi m’agrada plantejar els anys seguint els cursos escolars ja molt abans de ser pare. És una estratègia que m’encanta ja que al desembre puc fer revisió i si no vaig per bon camí, el gener és el mes ideal per tenir una segona oportunitat i replantejar els objectius.

Hem de fer un esforç per començar aquest setembre amb il·lusió. Sí, ja sé que no ho tenim gens fàcil i que ja fa molt de temps que estem patint. Però mira, parlant de nou dels nens i del curs escolar. Guaiteu amb quina il·lusió volen tornar a l’escola. Com trien el nou estoig, com endrecen els colors, amb quines ganes volen retrobar-se amb els companys de classe.

No tenim més remei que recuperar la il·lusió. La il·lusió és una mena d’actitud vital que potencia la nostra experiència, que ens fa estar més receptius i que ens permet gaudir més del dia a dia. La il·lusió ens permet veure noves oportunitats i aprofitar-les. Si ets murri tot et semblarà malament, amb il·lusió no, tot el contrari. No estan les coses per anar perdent oportunitats! Pensa en alguna persona que coneguis que visqui amb il·lusió. Oi que la veus més guapa i simpàtica? Doncs aquest és un dels beneficis que més t’ajudaran de viure amb il·lusió: et presentaràs millor davant dels altres i això no té preu. Tant si vas a buscar feina com si has de convèncer un client o negociar amb un proveïdor, la il·lusió t’ajudarà a connectar millor i a assolir millor els teus objectius.

Però, com podem viure amb il·lusió amb la que està caient? Doncs fent un petit esforç. Plantegem-nos objectius, gaudim de les petites coses, emocionem-nos per tot. La il·lusió és un protector de la salut mental i un promotor de l’equilibri. La il·lusió és una actitud i aquesta és una bona notícia ja que les actituds per afrontar cada moment poden ser triades de manera voluntària. Inclou moments il·lusionadors en el teu dia a dia. Una trobada amb un amic, una estona de sol, una bona lectura, una passejada, refer el teu currículum, un canvi d’imatge, cercar nous contactes, aplicar en forma de candidatura espontània a una feina o reprendre el contacte amb una persona que fa temps que no veus són bones maneres de recuperar aquesta il·lusió que tant t’ajudarà. Sé que no és fàcil, però tampoc et pensis que és tan complicat! Mira, jo aquest setembre estrenaré llibreta i boli de quatre colors, el típic Bic. Ja veus que no necessito plomes de luxe! També vull obrir nous horitzons i projectes que ens donen la vida i els aniré definint a poc a poc, sabent que tot necessita un procés, que he de ser pacient, però que ja estic fent el camí.

I el més important, valoraré tot allò que tinc. De vegades li donem més importància al que no tenim que al que tenim i perdem la perspectiva. Focalitza’t en positiu i no pensis en tot el que no pots fer, pensa millor en tot el que pots fer amb tot el que tens.

tracking