x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
El racó del psicòleg

Aprèn del 2019

Racionalitzar el consum, alliberar-se d'allò que es carrega sense sentit i aprendre que menys és més

Aprèn del 2019

Racionalitzar el consum, alliberar-se d'allò que es carrega sense sentit i aprendre que menys és més

Actualitzada 30/12/2019 a les 06:42
El canvi d’any és una bona oportunitat per tancar un cicle i obrir-ne un de nou. Sovint fem declaracions d’intencions i bons propòsits i ens oblidem de quelcom molt més important: analitzar i tancar el cicle que acaba.

Comença per aprendre del que has viscut, sovint utilitzem un mecanisme de defensa que consisteix a projectar la causa, origen o responsabilitat del que ens passa a altres persones o a circumstàncies alienes; però només si som capaços d’analitzar la realitat, sense castigar-nos, sense enganyar-nos i assumint les nostres responsabilitats, podrem aprendre i no repetir els mateixos errors.

Un cop analitzis el 2019 podràs plantejar-te uns objectius per a l’any nou. Sí, ja sé que potser és tediós, però pensa que sense objectius no sabràs cap a on anar, qualsevol direcció serà bona i abans que te n’adonis ja estaràs al 2021 amb la sensació que has passat un any més sense pena ni glòria. No saps per on començar? Doncs jo t’ajudo.

Dona-li un sentit a la teva vida, a tot allò que fas i a allò que sents. Com vols que sigui la teva vida? Tria la vida que vols tenir i pren les decisions necessàries per aconseguir-ho.

Somia i quan despertis transforma els somnis en objectius. Defineix uns objectius realistes, que impliquin un esforç, però no un patiment. Fes un pla d’acció i comença a treballar, perseverant intel·ligentment, sense obstinar-te.

Comença l’any nou lliure de càrregues. Perdona les ofenses que t’han fet i les persones que t’han ferit. Aprèn de l’experiència i perdona, no segueixis carregant amb l’odi i amb la persona que odies. Creu-me, ets el principal perjudicat.

Revisa casa teva i les teves possessions. Analitza allò que ja no té sentit que segueixis fent, mantenint o guardant. Alleugereixen el teu equipatge, porta només allò necessari. Tot allò que és accessori t’alenteix i entorpeix. Racionalitza el teu consum, allibera’t d’allò que carregues sense sentit i aprèn que menys és més.

Connecta amb el món, amb la teva parella, fills, amics i persones properes. Sigues sensible amb les persones que t’envolten i les seves necessitats. Guanya en empatia, compassió, solidaritat, respecte i justícia. Implica’t a la teva comunitat i posa el teu talent al servei d’un bé comú.

Surt cada dia, camina, fes randonnée, pedala, neda o balla. Incorpora l’activitat física al teu dia a dia. Fes el que vulguis però mou-te. Menja equilibradament i retroba’t amb el teu cos. Cuida’t i mima’t.

Adopta un estil de pensament positiu i constructiu. Estimula la teva ment, llegeix, parla, exercita la teva intel·ligència, debat, interacciona i fes-ho en societat. Obre’t a l’experiència i al món. Aprèn habilitats noves, estimula la teva curiositat i concentra’t en el present, sense sentir-te trist pel passat ni angoixat pel futur.

Ara ja estàs en disposició d’afrontar un nou any amb objectius clars i definits. No et despistis, que un any passa molt ràpid.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts