Aquestes vacances no desconnectis

Connectats a la feina? No pot ser que aprofitem per desconnectar durant les vacances. Això què vol dir, que només estem connectats a la feina? Pensa-ho bé.

Aquestes vacances no desconnectis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot comprant en uns grans magatzems no vaig poder evitar escoltar una conversa entre els guardes de seguretat. “D’aquí a cinc minuts començo les vacances!” Va dir l’afortunat guarda. “I què faràs?” Va preguntar la seva companya. “Doncs desconnectar”. La veritat és que va trigar més de cinc minuts a marxar, ja que de fet no estàvem comprant sinó perduts. El centre comercial ja havia tancat, però ens va costar trobar la sortida. A més a més, la meva dona es va torçar el turmell i va estar uns minuts asseguda a terra sense poder moure’s.

Els dos guardes es van sorprendre quan els vaig avisar. “Però si ja hem tancat!”, ens van dir. “Ja ho sabem, fa estona que anem de porta en porta i les trobem tancades”, vaig respondre. A tot això ja eren quarts de nou i sense voler-ho li vàrem prendre alguns minuts de les vacances al pobre guarda.

És veritat, ja les tenim aquí. Per fi han arribat! Tot un any esperant-les i les vacances passaran tan ràpid que ni les haurem gaudit. Et proposo un consell perquè puguis gaudir-les a fons: oblida’t de desconnectar i centra’t a connectar.

Normalment diem que desconnectem durant les vacances, però la realitat és que el millor que podem fer és connectar.

Connecta amb el mar, amb la seva olor, el seu tacte i el seu gust salat. Connecta amb la platja, amb la roca i amb les perdudes i paradisíaques cales. Connecta amb la muntanya, amb l’olor a terra mullada, amb la melodia del bosc i amb la fresca de la nit. Connecta amb el teu poble, el lloc on et recarregues d’energia cada any, el poble en el qual et relaxes i en el qual gaudeixes amb els teus amics i familiars. Connecta amb les ciutats que visitis, amb la seva energia, la seva vitalitat i la seva oferta cultural.

Connecta. Aprofita les vacances per a reconnectar amb la teva parella. Redescobreix el seu cos, la seva ànima. Les seves inquietuds i prioritats. Connecta amb els teus fills. Juga amb ells, canta, balla, salta i corre, però sobretot escolta’ls i parla amb ells.

Però el més important de tot, aprofita les vacances per connectar amb tu mateix, amb els teus desitjos, prioritats i objectius. Conecta amb tu mateix i amb la teva vida, la vida que tens i la vida que vols. Potser veuràs que has de fer algun canvi, prendre alguna decisió o passar a l’acció. No ho ignoris, de veritat, aquesta és l’única manera i la millor per a no tornar a desconnectar-te del món la primera setmana de setembre.

Els meus millors desitjos per a aquestes vacances: Gaudeix, relaxa’t o activa’t, dedica’t a contemplar o viu una aventura; fes el que vulguis, però fes-ho connectat, assaborint-ho i gaudint-ho.

Gaudeix de les teves vacances amb els cinc sentits. Viu-les intensament, lentament, gaudint de totes i cadascuna de les sensacions que els teus sentits percebin. Però sobretot, no deixis de pensar en tu, en la vida que portes, en la vida que vols i en què has de fer per poder tenir-la.

tracking