x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
El racó del psicòleg

Actitud de vacances

Amb la tècnica MVD et proposo que tinguis una actitud de vacances tot i que estiguis treballant de valent. L’actitud no canviarà la teva vida, però sí la manera en com la vius…
Actitud de vacances

Actitud de vacances

Actitud de vacances

Actualitzada 15/07/2019 a les 07:04
Tot passejant pel poble em va cridar l’atenció una parella a la terrassa d’un bar. Vestien bermudes i polo ell i un vestidet de tirants ella. Acompanyaven el glop amb uns musclos i unes patates. Confesso que em van fer enveja. A qui no?
Jo anava a fer una gestió. Aquell mateix matí el metge ens va dir que no podíem marxar de vacances fins a tenir els resultats d’unes proves. Ens havia trencat completament els plans de l’estiu. Teníem previst anar dos mesos a Lapònia a treballar en un nou llibre i a conviure amb els samis. De moment quedava tot aturat.

En tornar cap al cotxe els vaig tornar a veure, tan guapos i somrients que vaig sentir l’impuls de fer el mateix. No ho vaig poder evitar, tampoc no ho vaig voler evitar.
Vaig demanar el mateix i mentre m’ho prenia els anava observant. Eren anglesos. Anaven a fer una ruta. Estaven comentant que el paisatge era espectacular amb llacs i trails de somni i que el menjar era awesome. I el clima, molt benèvol. La gent que viu aquí és privilegiada, deia ella.

Jo anava menjant musclos. Les patates me les deixava per al final. M’agrada sucar-les a l’escabetx dels musclos. “Andorra is full of English retirees”, vaig dir entrant a la conversa. Em van mirar sorpresos.
Després d’una estona xerrant ens vàrem acomiadar, em va anar bé parlar amb ells. De vegades no podem fer vacances quan volem, ni on volem. A Andorra molta gent treballa mentre tothom fa vacances, però, sabeu què? Doncs que tot i que treballem, tot i que no puguem marxar de vacances, el que sí que podem fer és tenir una actitud de vacances. L’actitud no canviarà la nostra vida, no ens donarà uns dies de vacances, no ens teletransportarà a un destí paradisíac, però sí que ens permetrà gaudir de les oportunitats que tenim al nostre voltant.

Un beure en sortir de la feina, un cafè a mig matí amb un amic, una passejada amb la fresca, una capbussada a algun dels magnífics llacs que tenim o un pícnic en un prat no requereixen ni gaire temps ni gaire pressupost.
Amb una actitud de vacances podràs gaudir d’espectacles, concerts, natura, tobogans, exposicions d’art, museus, tirolines, biblioteques, tallers, festes majors i un munt d’activitats programades pels comuns. Ara bé, si sembles el barrufet rondinaire no podràs gaudir de res. Jo ja fa dies que estic en mode de MVD, o el que es el mateix, minivacances discontinues. Saps en què consisteix? Doncs que no em perdo ni una sola de les oportunitats que tinc per gaudir entre articles i sessions, entre entrevistes i conferències o entre escriure i les obligades gestions.

Si no pots fer vacances, fes MVD tot buscant activament moments de benestar i ves col·locant-los en el teu dia a dia i, si cal, ja et pots fer una agenda MVD.
Per cert, si em veus pel carrer i em vols convidar a fer un aperitiu estaré encantat, saps per què? Doncs perquè estic treballant, a Andorra, però amb una actitud de vacances.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts