“No soc gaire aventurera, m'agrada tenir les coses programades”

Olga Molné. Cònsol de la Massana. Va estudiar Dret a Tolosa i un Erasmus a Barcelona. 48 anys, casada i amb dos fills de 20 i 18 anys, que estudien a Madrid, i un de 13, encara amb els pares.

Olga Molné, cònsol la MassanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cita amb la cònsol en una setmana intensa per la Copa del Món de BTT i just el dia que celebrava feliç els “30 anys que vaig començar a sortir amb el meu marit. Vam festejar 8 anys i després ens van casar”.

És més d’estiu i calor o d’hivern i fred?

M’agrada molt la caloreta perquè soc molt fredolica i agraeixo que faci calor, tot i que potser no tanta com ara.

I què li agrada fer?

M’agrada molt viatjar però des que soc cònsol no puc viatjar gaire i a més hi ha hagut les restriccions de la pandèmia. Tot i això vam anar a Dubai a veure l’Expo i concretament el pavelló d’Andorra perquè estàvem convidats i ens va agradar molt.

L’estiu ara és una mica estressant, no es para de fer coses i abans era més relax i descans?

Hi ha molta activitat cultural i molts actes, els estius són moguts. Tot i això sempre ens agafem uns dies en família que són sagrats. Ho fem des de fa 30 anys i ho mantenim perquè crec que és important passar temps almenys un cop a l’any amb la família més propera. Marxarem 10 dies la primera quinzena d’agost a Sant Salvador, a la Costa Daurada a descansar.

Què fan quan estan en família?

Anem a la platja, a caminar, fem bicicleta, a comprar al mercat, a comprar peix, algun dia anem al restaurant, juguem a cartes molt i xerrem. Juguem molt a la botifarra, a la brisca i al Monopoly i ens discutim molt perquè som molt competititus i acabem sempre com el rosari de l’aurora, perquè els que perden tenen mal perdre però ens divertim.

Els estius de petita eren a la Massana, feia activitats?

Passava la major part de l’estiu a Andorra perquè els meus pares eren comerciants i abans l’estiu era l’època forta del turisme i havien d’estar al peu del canó però sempre marxàvem una temporada amb la mare i el pare venia els caps de setmana o uns dies i anava i venia. Sempre hem tingut aquest moment que coincidia que s’acabava el col·le, els exàmens, i era “ohhh! la platja”. Recordo molta vida a l’aire lliure, bicicleta, castells a la sorra...

Quan marxa de vacances tanca el telèfon?

No, no podem. De fet no el tanco ni ara ni mai perquè com que soc mare de tres fills sempre he estat de guàrdia les 24 hores els 365 dies de l’any. El segueixo tenint obert perquè em localitzin per si hi ha alguna cosa.

De jove viatjava molt, a l’aventura o no?

No, no soc gaire aventurera, m’agrada tenir les coses molt programades i molt estructurades. A l’aventura el màxim que he fet ha sigut alguna excursioneta per aquí encara que sabia on anava. A l’aventura no, no soc d’anar amb motxilla. Sempre a destins coneguts, a un lloc que sabia que arribaria, que tenia una habitació reservada i amb les activitats programades.

Quins destins li han agradat?

L’Argentina per exemple, també he fet el típic Mèxic a les platges, a Itàlia i la ciutat que més m’agrada és París perquè soc una enamorada de França i de la cultura francesa.

Quins llocs voldria visitar?

M’agradaria molt Egipte, que no ho conec, i Singapur.

Porta molts anys a la política comunal, ja en té prou amb acabar aquest mandat?

És una feina molt maca. Crec que m’agrada més la comunal que la general tot i que no hi he estat. Treballar per la teva parròquia i per la teva gent és molt gratificant perquè el que fas de seguida ho veus, la reacció de la gent, el que aporta.

Voldria passar a la política nacional?

No m’ho he ni plantejat encara, no hi penso. De moment estic aquí esforçant-me per tirar endavant el comú i per fer tota la feina que toca ara i ja es veurà.

Està contenta perquè aquest estiu estan tirant endavant projectes per a la Massana?

Estic contenta perquè la Massana és una parròquia molt activa i s’estan fent moltes coses, no només activitats sinó perquè es comencen a fer infraestructures que crec que ajudaran a canviar una miqueta la Massana i millorar-la. Està molt bé que s’hagi pogut inaugurar l’eixample després de la rotonda d’Anyós perquè de baixada al matí s’ha notat moltíssim. Estic contenta també que el Govern pensi a trobar altres solucions per descongestionar la Massana i que hagi anunciat que hi destinarà una partida de diners per solucionar aquest problema, també perquè avança l’heliport i com està evolucionant la Massana.

DON PIACERE

Escull la terrassa de la plaça del Quart de la Massana perquè és un lloc cèntric, “bonic, molt agradable i amb molt bon ambient”, porta d’entrada al telecabina i escenari d’actes d’estiu i d’hivern.

tracking