x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Conversa de Terrassa

“Em plantejaria repetir de ministre”

Jordi Torres. Ministre de Turisme i Telecomunicacions. Llicenciat en Econòmiques i PDD per IESE. Encampadà de 46 anys, separat i amb 3 fills. Els portarà de creuer per les illes gregues.
Jordi Torres trepitja els carrers d'Encamp “si puc cada dia” per conversar amb la gent del poble i trobar els amics.

Jordi Torres trepitja els carrers d'Encamp “si puc cada dia” per conversar amb la gent del poble i trobar els amics.

Jordi Torres trepitja els carrers d'Encamp “si puc cada dia” per conversar amb la gent del poble i trobar els amics.

Fernando Galindo
Actualitzada 09/07/2022 a les 12:14
Ha viatjat per mig món “però sempre hi ha llocs per visitar”. Dels destins que coneix destaca Vietnam, Tanzània, Sud-àfrica, Jordània, Montenegro i Croàcia. I Dublín de quan anava als estius a estudiar anglès.

Preparant les vacances?
En principi faré 15 dies a l’agost, tinc una caseta a la platja, a la Costa Brava, a Calonge, i hi baixaré amb els fills.


Aquest estiu no viatjarà?

Normalment els viatges els faig fora de l’estiu, a la tardor o a la primavera. L’any passat, per exemple, per cap d’any vaig estar a Jordània amb els fills. A l’estiu ells tenen colònies, activitats i intentem passar-lo no tant rodant sinó amb la família.

Dues setmanes serveixen per desconnectar de la feina?
Serveix tot i que mai pots desconnectar perquè estàs pendent que hi pugui haver quelcom. El dia de l’esllavissada de la Portalada estava a la platja, havíem sortit a sopar a la nit tota la família i al matí em vaig despertar sobtat per les trucades de Govern i de seguida vaig pujar.


Es decidiran temes importants aquest estiu, com la ubicació del recinte multifuncional?

A ningú se li escapa que estem encarant la recta final de la legislatura i es volen fer les coses ordenades per no crear falses expectatives. Tot el que s’anunciarà serà amb fonaments reals i ben argumentat. Com més aviat ho puguem anunciar també millor per a nosaltres i quan tinguem tots els elements que ens permeten anunciar la ubicació amb garanties així ho farem.

Comparteix les preferències de Betim Budzaku perquè el recinte estigui a l’espai urbà?
Les dues ubicacions tenen pros i contres i és el que estem valorant. La meva opinió personal no té cap importància, ha de ser una opinió molt objectiva i tenint en compte molts factors.


Està cremat del càrrec o li agradaria continuar projectes?
Cremat no ho estic de cap manera perquè també hi ha hagut un canvi de cartera. Al ministeri de Turisme he pogut aportar elements nous i coses que són enriquidores que em satisfà que pugui fer i veurem. A disposició del que es pugui requerir, sense cap pretensió ni cap ambició.

No tindria cap problema a repetir de ministre?
No seria un no rotund, m’ho plantejaria, ni un no ni un sí, seria qüestió de valorar-ho.

Com eren els estius de petit?
Una part la passava a Encamp i anava amb el padrí que tenia la casa just aquí a la vora i recordo que quan arribàvem al migdia l’àvia ens fotia crits perquè anàvem molt bruts, de l’hort i d’estar tot el dia trastejant. Pujàvem molt sovint als Cortals i també passàvem alguns dies a Cambrils a la platja. I a partir dels 16 anys ja vaig pujar a treballar al Pas de la Casa.

Quina feina tenia?
De joier. Ajustava les malles dels rellotges, posava a la talla anells, si havien de ser més petits tallaves i ajuntaves, i si havia de ser més gran s’afegia or, gravava plaques, medalles. Teníem una empresa de joieria amb servei de taller perquè els turistes francesos pujaven. Fèiem tot tipus de reparacions de joieria i potser canviàvem 30 malles al dia, era una activitat frenètica.

Els seus fills també fan aquest aprenentatge?
El fill gran l’any passat ja va estar al magatzem d’un supermercat que tenim al Pas reposant els prestatges, perquè considero que han de saber d’on venim i la feina que es fa a Andorra.

Com vendria a un turista Andorra sense la imatge típica?
Atipical Andorra, la campanya d’estiu és això, que pots fer moltíssimes activitats, sobretot a l’aire lliure en contacte amb la natura. Tenim moltíssimes ofertes per passar uns dies en família, en parella, poden gaudir, anar de compres. I activitats com el Cirque donen el plus.

 
BAR BAR D'ENCAMP
La terrassa de la plaça dels Arínsols “és un lloc emblemàtic” de la parròquia i a l’entorn el ministre ha passat “tota la vida. Aquí a prop hi havia l’únic parc infantil del poble”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts