“En política res és estable, has d'estar preparat per fer la maleta”

JORDI GALLARDO. Ministre de Presidència, Economia i Empresa. Llicenciat en Història i màster en Gestió d’Empreses. 45 anys, en parella amb 4 fills amb els quals li agrada “compartir en família”.

JORDI GALLARDO aprofita l'estiu per estar amb els fills “perquè d'aquí poc volaran”.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’economia en fase de recuperació, el ministre ha pogut fer una “desconnexió mental que necessites” perquè l’estiu passat, el primer en pandèmia, “físicament estaves fora però mentalment aquí” per la incertesa de l’activitat turística en acabar les restriccions de mobilitat.

Com han anat les vacances?

Hem anat a la Costa Brava, temps per descansar, desconnectar una mica, no del tot perquè no pots apagar el mòbil i desconnectar de tot evidentment per la responsabilitat, però hem pogut gaudir de la família, fer una mica d’esport, relaxar-nos una mica.

Com són les vacances del ministre Gallardo?

Les que feia habitualment, aprofitar la platja, fer esport, gaudir amb la família i fer algunes activitats amb els nens i sobretot desconnectar i canviar d’ambient. Veure amics d’aquella zona i carregar piles.

Quan marxa, està pendent del ministeri i del que passa a Andorra?

Continuo tenint el mal vici del primer que faig al matí és connectar-me amb el telèfon i mirar les notícies d’Andorra. Intentes seguir-lo, estàs connectat pel grup que tenim a Govern i els col·laboradors però no entres al detall i intentes fer una petita desconnexió, el cervell ho necessita per tornar amb energia, justament. L’equip m’ha permès fer unes vacances relativament desconnectat però no del tot, hi ha hagut temes importants que he anat seguint amb una altra intensitat i sense la pressió de tenir cap tema urgent. I si hi ha alguna cosa urgent ho, atens i inclús et desplaces si cal venir.

Què feia de petit a l’estiu?

Vaig passar molts estius a Artesa de Segre perquè hi tenia l’àvia i cosins; també a Vilassar de Dalt, que hi tinc cosins, i a la zona d’Albacete, que hi tinc família. Després a partir dels 14 anys treballava: en botigues d’esport, d’electrònica, vaig fer de grum, de recepcionista, guia cultural quan era a la universitat, del que fes falta per guanyar uns calerons. Per a la universitat i abans per estalviar i tenir per a les teves despeses i ajudar una mica a casa també.

Ha viatjat molt?

He viatjat amb amics i també força pels anys que he jugat a bàsquet i amb la família sobretot hem fet França i Espanya perquè quan els nens eren petits no ens volíem arriscar en viatges llargs. Amb els amics recordo un viatge molt xulo als Estats Units, vam estar a Nova York i Las Vegas i a partir d’allí vam llogar una furgoneta i vam fer Los Angeles i San Francisco, una mica a l’aventura. Un any vam estar a Rússia, a Moscou i Sant Petersburg, i un altre a Suècia i a Dinamarca. Era una altra època sense nens ni obligacions i la feina m’ho permetia perquè tenia vacances tot l’estiu i podia fer aquests viatges de llarg recorregut.

Quin lloc voldria conèixer?

El Vietnam, m’atreu molt el país, els paisatges que veig i la cultura d’allà.

Ho té a l’agenda ja o per quan deixi de ser ministre?

Ho estem negociant amb els fills, ells tenen moltes ganes de fer un viatge d’aquest tipus. Per anar-hi imagino que són mínim dues setmanes i que no hi hagi cap urgència al Govern perquè no puc tornar-ne tan fàcilment com de la Costa Brava. Llavors intentarem buscar el moment per plantejar un viatge d’aquests i, si no, esperar que acabi l’etapa de Govern.

Es planteja deixar la política?

No, però de vegades no és que t’ho plantegis tu és que et fan deixar-la i llavors amb aquestes coses no hi pots comptar mai.

Veu aquesta possibilitat ara estant en una situació estable?

En política res és estable, sempre has d’estar preparat per fer les maletes i tornar al teu lloc de retorn, perquè fer plans a llarg recorregut l’experiència em demostra que no es pot fer.

Però funciona la coalició de Govern?

La coalició funciona fantàsticament.

S’hauria de repetir?

Crec que sí, és una coalició que ha funcionat, ha donat estabilitat, una bona gestió i unió en un dels moments més complicats del país segurament en els últims 20-25 anys. Hi ha hagut bona entesa i les enquestes demostren una bona valoració de la gestió. No veig a priori elements en contra però no és una decisió exclusiva, després s’ha d’articular a nivell de partits, de projecte. Però la maleta en política per retornar al teu lloc l’has de tenir sempre preparada perquè, si no, hi ha sorpreses. Pot passar qualsevol cosa de la nit al dia, has de tenir un pla de retorn, un pla de contingència.

Cal Sinquede

Tria la plaça Guillemó perquè li queda a prop de casa i perquè és una zona de moltes terrasses i ambient que han crescut amb la pandèmia “i han donat molta vida a aquest espai”.

tracking