“Aquest estiu hem canviat de plans”

Josep Maria Rossell. 59 anys. Llicenciat en Dret i membre de Ciutadans Compromesos, ha exercit d’advocat durant més de dues dècades i actualment és ministre de Justícia i Interior.

Josep Maria RossellFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, és un amant dels viatges, i més si són en família. L’estiu és el moment ideal per ajuntar-se tots i gaudir, amb la dona i les tres filles, d’uns dies per conviure amb altres cultures i enriquir-se de nous coneixements. La incertesa que ha generat la Covid-19 i les tasques al ministeri han fet que aquest any el seu estiu sigui diferent.

Ja ha fet vacances?

Encara no. Espero poder fer-les durant les dues últimes setmanes d’agost, però sempre que tot plegat m’ho permeti. Espero que sí.

Com passa els estius?

Normalment, quan no em dedicava a la política, feia un viatge amb la família. Cada any marxàvem junts durant una setmana o quinze dies i finalment les acabàvem a la platja, a Roses, a la Costa Brava.

La Covid-19 els ha afectat en els plans previstos?

Sí. Aquest estiu hem canviat de plans perquè amb tota la família acostumàvem a fer el viatge i aquest any no. És el que hi ha iés el que toca...

I què tenen pensat?

La veritat és que no tenim res previst. Suposo que anirem uns dies cap a baix, a Roses, com fèiem habitualment, i la resta de les vacances estaré per Andorra. Però no ho sé segur. Tot i així no crec que vagi gaire lluny. Aprofitaré aquests dies per fer i avançar temes personals, ja que durant el dia a dia hi ha molts temes que no puc fer. Molt probablement la dinàmica que tindré durant les vacances d’aquest any serà aquesta.

Té algun hàbit que només faci en aquesta època?

Soc molt aficionat al golf i sempre que puc i tinc temps lliure en practico, ja que a l’estiu és molt bona època per fer-ho. A part d’això m’agrada llegir algun llibre interessant, cosa que no puc fer durant la resta de l’any, i així aprofito per fer una mica de lectura. També procuro estar amb la família i passar estones plegats perquè últimament no els puc veure sovint i així a l’estiu estic amb ells.

Aconsegueix desconnectar?

És difícil, sobretot en aquests moments, ja que tot és més complicat. Si en el dia a dia ja ho és imagina’t durant les vacances. Els primers dies potser costa una mica més i, si no t’empipen molt i no tens alguna qüestió a resoldre, sí que ho intento, però ara és molt difícil. Sempre has d’estar pendent del telèfon i, a més, en el ministeri que estic, sempre hi ha temes pendents i no és fàcil poder desconnectar de la feina. Suposo que si m’hi poso ho aconseguiré, però cal que ho faci i i que em deixin [riu].

Ja que la Covid no els permetrà viatjar, té algun destí pendent?

Sempre hi ha llocs interessants per anar a descobrir, per tant sí, en tinc de pendents, tot i que ara si hagués d’escollir-ne un en concret no sabria quin dir. El Japó és un dels que m’entusiasmen, té quelcom especial. Hi he estat una vegada i m’agradaria tornar-hi perquè és un d’aquells llocs que em van captivar. Em va agradar molt perquè és una societat molt endreçada, és gent que té les coses molt clares i també m’agrada molt el menjar japonès, així que ho té tot.

Què menja a l’estiu?

Doncs a l’estiu aprofito per fer una mica de dieta, així que acostumo a menjar moltes amanides, coses que siguin suaus i que no mengi durant la resta de l’any, com fruita, coses refrescants, etcètera.

Què recorda de les vacances que feia de petit?

Recordo molt estar amb els amics d’aquí, de la Massana. Sempre anava amb ells amunt i avall i sempre estàvem fent coses. En tinc molts records d’aquells estius. Per exemple, m’agradava molt agafar la moto i anar a la muntanya. Era una d’aquelles coses que sempre feia amb ells i amb les quals ens ho passàvem molt bé.

tracking