x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Conversa de Terrassa

“M'hauré d'esforçar per no interferir”

Toni Martí. Cap de Govern, 55 anys, estiueja a prop pendent de complir el desig d’anar a Machu-Picchu i Amèrica del sud i “fer coses que no he fet mai”.
Toni Martí

Toni Martí

Toni Martí

Fernando Galindo
Actualitzada 17/09/2018 a les 07:26
Ha fet “10 dies de vacances, comptant els festius”, i va anar a un lloc, comenta irònic, “per canviar d’hàbits, a veure si puc gaudir amb la família, que ho vaig fer, a Miami Platja, que està ple d’andorrans”. Afirma que no s’ha “desgastat gaire ni físicament ni intel·lectualment” però ha decidit la data electoral i ha reflexionat sobre com reduir la crispació al Consell.

Per què Miami Platja?
Des de fa uns 35 anys a casa meva tenen una caseta allà. M’hauria agradat anar a Santo Domingo perquè la meva dona és dominicana però quan ets cap de Govern no penso que puguis fer viatges gaire llargs perquè si hi ha algun problema i estàs molt lluny també seria una complicació.


Com són les vacances del cap de Govern, és capaç de desconnectar?

Em costa molt desconnectar, moltíssim, i és un defecte perquè les vacances ja no són gaire llargues i si a més no tens la capacitat de desconnectar no les aprofites com hauries.

Ha pres les grans decisions que queden de final de legislatura?
He pensat molt sobre les derives d’algunes coses i ara en aquest final de mandat és com una obsessió que l’estat institucional de la nació es pugui dir que no s’ha deteriorat.


Com eren els estius d’abans?

Una gran aventura perquè a les platges de Tarragona baixaves en 5 i 6 hores. Llogàvem a Alcossebre tota la família una mena de masia. Era apassionant perquè estava farcit de vies de tren i te’n tocava un i durava i durava. Les vacances eren més llargues, 15 dies, i les recordo amb molta il·lusió perquè no era cada cap de setmana “me’n vaig a la platja”.

A Escaldes també hi passava temps?
De vegades li comento a la cònsol d’Andorra la Vella que el seu pare, el Sícoris, tenia la gestoria on hi ha l’hotel Cosmos, i la meva primera feina amb 12 o 13 anys va ser amb ell. Em feia anar per tot arreu, per les vegueries, amunt i avall, a sota Casa de la Vall a portar els passaports, era interessant i quan arribava a les vuit de la nit em llegia els poemes. En tinc un bon record però vaig treballar molt perquè era el juliol i l’agost i amb els pares fèiem vacances els primers dies del setembre.


L’estiu vinent després de 25 anys no estarà en política, què preveu?
Anar a Santo Domingo, potser serà un viatge de més de 15 dies, per retrobar una part de la família i per desintoxicar-me de la política andor­rana i no tenir cap classe d’interferència amb el nou Govern si és del meu partit polític, perquè ho he de saber fer i m’hi he d’esforçar.

Reconeix que s’haurà d’esforçar?
Sí, reconec que m’hauré d’esforçar, que tindré un cuquet però ho he de fer perquè és el que toca.
 
Granja Mati
Martí escull la Granja Mati, a la plaça Lalín, “que es va fer sota el meu mandat –de cònsol– i n’estic molt orgullós”. Un establiment “molt a prop de casa” i on acostuma a fer un cafè “molt de bon matí”.
  • #6 carlo
    (21/09/18 10:04)

    Ja fa temps que tenia que haver marxat a Santo Domingo, i una vegada alla, no l´haurien de deixar sortir del pais. jajajaja

    Respondre
  • #5 cristina
    (21/09/18 08:32)

    Si us plau, esforcis... cualsevol idea seva ha estat I será un fracás. Un politic petit, amb un petit esperit.

    Respondre
  • #4 Susana la gusana
    (19/09/18 08:01)

    crec que ningú amb seny se l'escolte, pero per si a cas... si us plau, controlis i no interfereixi més....

    Respondre
  • #3 john
    (17/09/18 09:02)

    Josep va dir..
    Tant anar en contra dels funcionaris i fa 25 anys que viu de la padrina, i segur que el sou mes baix que ha cobrat triplica el de qualsevol funcionari, per cert es la persona que a farcit totes les administracions de carrecs de confiança, li haurien de fer pagar els sous de la seva butxaca.

    Respondre
  • #2 Josep
    (16/09/18 22:43)

    Si hagués anat al Machu-Picchu 8 anys enrera, Andorra li hagués estat molt agraïda.

    Respondre
  • #1 lluis
    (16/09/18 14:45)

    Miami Platja és una bona opció per comprar una segona residència vacacional.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts