TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

“A l'estiu marco nous reptes”

Ludmilla Lacueva. Escriptora escaldenca. Publica el primer llibre al 2001 i enguany ha estrenat la novel·la ‘Mort sota zero’, una de les més venudes

Ludmilla LacuevaAlexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nascuda un 28 de juliol aprofita l’aniversari per poder viatjar arreu del món. Aquesta passió l’ha portada a defugir del turisme de masses per tal de viure l’essència de països com Cuba, la Xina, o Japó, dels quals pren nota de l’experiència i n’escriu nous relats.

Com està anant l’estiu?

Molt bé. Aquest any he estat sis dies a Sant Petersburg i és espaterrant, té uns palaus, un luxe... i la gent és molt amable. És un lloc espectacular, ho recomanaria molt.

Era la primera vegada que visitava Rússia?

Sí. En tenia moltes ganes perquè el meu nom és eslau i em feia especial gràcia conèixer les icones de l’església de Kazan, on hi ha Ludmilla. He portat molts records amb el nom.

Què és el que més valora de viatjar?

Poder fer una immersió total, parlar amb la gent que hi viu i compartir experiències com em va passar a la Costa Amalfina o a Cuba, on vaig conviure amb diverses famílies. Et dona una altra visió del país que per a mi és més enriquidora.

Com viu aquesta època?

L’estiu és el moment de prendre decisions, de marcar-me quins són els meus reptes per aquest any. Hi ha qui ho fa l’u de gener, però jo ho prefereixo quan estic de vacances.

A la maleta no hi pot faltar...

Per als viatges llargs, la càmera de fotos, una guia i una llibreteta on anoto idees, coses que veig, i converses d’on després sempre acaba sortint algun relat. Per quan vaig a la platja carrego la maleta de llibres. Sempre tinc la utopia de llegir tots els que porto, però mai ho aconsegueixo.

Quina temàtica és la preferida?

La novel·la negra, sense sang i fetge, més psicològica, com els d’Agatha Christie. Aquest estiu en dues setmanes he llegit cinc llibres.

Aprofita per escriure?

Sí. A l’estiu el dedico al llibre de Nadal. En plena onada de calor em poso a escriure sobre l’hivern [riu]. És complicat, però m’és fàcil desconnectar i que em vingui la inspiració.

Quins records té dels estius de quan era petita?

Des que acabava l’escola fins que havia de tornar estava a Vilafortuny, a la platja, i amb els amics fèiem una petita volta ciclista. Algun any també havia anat a AINA, a l’antiga casa pairal. M’ho passava bomba.

Té algun viatge pendent?

Em faria molta il·lusió fer la costa oest dels Estats Units. Soc molt cinèfila i des de petita he volgut visitar els estudis de Hollywood, Napa Valley, Colorado. És un somni que requereix molts dies, però espero fer-lo. No s’ha de perdre l’esperança.

RESTAURANT ÉS

La terrassa de l’Andorra Park Hotel és un dels espais favorits de Lacueva, ja que va ser el primer lloc on va fer pràctiques d’hoteleria. La descriu com “un oasi enmig de la capital”, un lloc amb molt d’encant.

tracking