“No suporto les nits xafogoses”

Albert Roig. A l’escriptor i periodista andorrà, originari del Garraf, li agrada passar els estius a cavall entre la muntanya i la costa, sempre amb un llibre

Albert RoigFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Als estius acostuma a agafar l’autocaravana, que li deixa un amic, i recórrer durant el mes de juliol amb la família les carreteres europees, “despertant cada dia en un horitzó diferent”. L’agost el sol passar al Principat treballant.

Quin ha estat el destí d’enguany?

Vam baixar fins a Almeria, de cala en cala fins a cap de Gata. També vam fer parada a les cales de Dènia, al País Valencià.

Quin objecte no pot faltar a la seva maleta?

Els llibres. Ara estic amb la biografia d’August Gil Matamala, escrita per David Fernàndez i Anna Gabriel. Un llibre apassionant, amb una història que ho és encara més.

Quin gènere prefereix per a l’estiu?

No hi ha un canvi d’hàbit lector en funció de l’època de l’any, sinó més aviat del saturament mental o de les necessitats professionals. Abans del que porto entre mans, em vaig llegir el thriller La capsa de música, d’Agustí Franc. Llavors, quan acabo un llibre sempre em quedo amb el regust que he de trobar un llibre que em continuï omplint com el que he llegit.

Com porta tornar a la rutina?

No ho porto del tot malament, perquè vinc de llocs de molta calor i tornar al Pirineu sempre s’agraeix moltíssim. La fresca, que puguis tornar a dormir amb tranquil·litat a les nits, retrobar-te amb la teva gent a les tardes, tot i que siguin plujoses, sempre va molt bé.

Quins són els punts de desconnexió a l’agost?

Em fan desconnectar dos elements: la família i poder gaudir de la muntanya. Poder passar les tardes amb el nen fent activitats i anar a fer rutes, però aquest any m’han d’operar del menisc i no podré fer-ne tantes com m’agradaria. Però bé, puc passejar amb la gossa.

Què no suporta de l’estiu?

Les nits xafogoses quan baixem i tampoc suporto, tot i que potser queda malament dir-ho, la gran aglomeració de gent a la muntanya, que sembla la Rambla.

Quins viatges té pendents?

Molts, m’agradaria anar a Grècia a l’estiu, tot i la calor. Però també m’agradaria anar als fiords nòrdics.

Podria decidir entre el mar o la muntanya?

No, jo em partiria l’estiu. Passaria la meitat de l’estiu passant calor i l’altra meitat fresc, fins i tot arribant a passar fred.

Quins records té dels estius de la seva infantesa?

La platja. Jo soc originari de Vilanova i la Geltrú i recordo que els estius passaven sempre per baixar a la platja caminant amb la mare, carregats amb tot, per passar-hi el matí.

Snack-Bar Ca Quim

Escull la terrassa perquè es troba a la plaça d’Ordino. “És un espai que té molt significat, perquè és on fem ‘Els contrabandistes’, on sortim els fallaires a cremar, ... és el punt de trobada de les festes populars.”

tracking