“Vindria a Andorra per la muntanya”

Francesc Camp. Ministre de Turisme, 51 anys, canillenc, quasi decidit a deixar la política, vol fer esport pel cap de Creus i visitar tot del lloc on viatja

Francesc CampFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha viscut el turisme repartint pels càmpings de Canillo amb 13 anys L’Indépendant, “quan venia més gent a l’estiu que a l’hivern, molts francesos”, i portant-ne la gestió, de vuit a vuit, “fent una mica de tot”, dos mesos sense festa per viatjar amb els amics al setembre.

Quins plans té per a aquest estiu?

Som d’última hora. Una setmana anirem a Cadaqués perquè hi tenim un pis i l’altra a algun lloc del sud d’Europa. El que hem fet molt és com que tenim la Vuelta i estic a la sortida aprofitem per fer turisme, aquest any toca Màlaga.

Com reserva les vacances el ministre de Turisme?

Soc una mica tradicional. L’avió sí que el fas per Internet però encara soc molt de trucar als hotels i té un punt bo, pots negociar els preus, ho recomano perquè molt sovint la meva dona, que és més negociadora, truca i aconsegueix alguna cosa. També t’arrisques a no trobar lloc.

Es fixa què es fa a d’altres destinacions turístiques?

Em fixo molt com t’atenen als diferents llocs que vas i com tracten la mobilitat. També si trobes alguna cosa que no tenim aquí la planteges a Andorra Turisme, de vegades prospera, de vegades, no. O veus coses que hem fet més o menys igual. A Suïssa estaven fent l’espectacle musical The Cats en un concepte molt similar al nostre, en un recinte a l’aire lliure amb un escenari tot el mes de juliol.

Vindria com a turista a Andorra?

I tant que vindria, més enllà del que tothom coneix, hi ha molts racons macos per descobrir. Si t’agrada la muntanya no pots no venir a Andorra i això és el que pretenem que entri al cap del turista, que el nostre punt fort és la muntanya, hivern i estiu. Hi ha d’altres atractius però jo pel que m’agrada seria per això que vindria.

Com passava els estius de petit?

Era més complicat viatjar que ara i moltes famílies malauradament ens quedàvem aquí, potser ens escapàvem un cap de setmana a la platja. Vaig ser de les primeres promocions que vam inaugurar les colònies, que encara no era AINA, era el casal de Sant Serni de Canillo, on viu el mossèn, i com que era tan petit el local els de Canillo anàvem a dormir a casa, podia sopar a casa com un rei.

Quin viatge li queda per fer?

Em queden molts fora d’Europa. El Japó, Cambodja, Tailàndia i Vietnam m’atrauen molt i a l’Amèrica del sud tot Argentina, Ushuaia, tot el sud, són llocs que tard o d’hora farem. I a l’Àsia una cosa que tinc al cap és fer trekking per l’Himàlaia, són dues o tres setmanes com a mínim. Ara m’han proposat uns amics anar a l’Aconcagua l’any que ve però em diuen que al febrer i ja veurem com està el tema polític.

Jimmy's

Tria una plaça, Coprínceps, que considera “emblemàtica d’Andorra de tota la vida” i una cafeteria, Jimmy’s, que ve de Canillo, “la meva parròquia, i que han corregut el risc de créixer i posar-se a Escaldes”.

tracking