x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Amb la motxilla i les xiruques

Un camí ple de flora

Vall d'Incles pel camí de l'Obac. Es tracta d’un recorregut de baixa dificultat que va pel costat dels rius i passa per diferents indrets amb una gran varietat de paisatges on s’hi poden veure prats, pi negre i gata rabiosa
La senda del camí de l'obac està plena de gata rabiosa.

Un camí ple de flora

La senda del camí de l'obac està plena de gata rabiosa.

Wikiloc
En el trajecte hi ha suports de fusta com a ponts.

Un camí ple de flora

En el trajecte hi ha suports de fusta com a ponts.

Wikiloc
Actualitzada 03/06/2019 a les 07:28
Aquesta setmana es proposa un recorregut que va fins a la vall d’Incles pel camí de l’obac i és recomanable utilitzar botes perquè hi ha vàries zones que passen a prop de rius i poden estar entollades. L’itinerari comença al costat del pont de l’Orri, entre el Tarter i Soldeu, i s’agafa la carretera de la vall d’Incles, on al costat s’hi pot veure el riu Incles i se segueix avançant fins arribar a la font de Ferrosins. A la vall d’Incles s’hi poden observar els immensos prats verds que configuren els meandres que forma el riu d’Incles. Per sota de l’asfalt, la riera de la font dels Comellassos també s’uneix al riu principal de la vall plena d’herba silvestre i de diversos rierols del vessant oest que van descendint i deixant anar les seves aigües al centre de la vall.

A continuació, es passa la ramificació que surt cap a l’esquer­ra en ascens cap al port d’Incles, fins arribar al pas del riu de Cabana Sorda. Després de 45 minuts s’arriba al pont de la Baladosa, a una altitud de 1.840 metres, punt on el riu Manegor, que baixa del port d’Incles, s’uneix al riu d’Incles i s’arriba a la senda del camí de l’obac, on comença el recorregut que torna cap al pont de l’Orri. El primer quilòmetre del sender transcorre molt a prop del marge esquerre del riu i porta cap al pont de Bonavida. Des d’aquest punt, hi ha un nou quilòmetre on el riu s’allunya de la direcció a seguir i enmig dels prats, des de dalt es pot veure el pont del Llarg, fins que s’arriba a una borda, punt on es reprèn el descens de nou cap a les ribes del riu i s’hi poden trobar moltes espècies florístiques, com la gata rabiosa, amb les seves esfèriques flors de color groc.

A mesura que es va avançant cap a l’inici, es troben suports de fusta com a pont i s’entra en un bosc ple de pins negres fins arribar al següent punt de descans, on hi ha cartells informatius de com els vilatans es feien amb l’herba a l’estiu per sobreviure a l’hivern. Per últim, s’arriba a un altre pont que permet travessar el riu d’Incles, com a ruta alternativa, mentre que el camí de l’obac es dirigeix cap a a la pleta a peu del riu de la vall d’Incles, a la vora del pont de l’Orri, donant per finalitzat un espectacular trajecte florístic i paisatgístic.

LOCALITZACIÓ: Soldeu (Canillo)
DURADA: 2 hores i 30 minuts.

DIFICULTAT: fàcil
DISTÀNCIA: 6 quilòmetres

DESNIVELL: +100 metres
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts