Breu, però interessant

PIC DEL MAIÀ. L’accessibilitat i la senzillesa de l’ itinerari permet que tothom pugui gaudir d’un passeig amb raquetes de neu per un dels punts més elevats del país, des d’on es divisen pics com el de la Cabaneta

Breu, però interessantWikiloc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ruta transcorre pel port de muntanya que alberga la carretera més alta del Pirineu: el port d’Envalira, situat a més de 2.400 metres d’altitud. La CG-2 serà la carretera que conduirà fins a l’inici de l’itinerari des d’Andorra la Vella o l’RN-22 des de França. El cotxe pot estacionar-se junt a l’estació de servei Antar o al costat del Bar Refugi Fra Miquel que l’excursionista haurà de deixar a la seva esquena una vegada iniciï l’itinerari.

El primer objectiu a assolir durant el passeig seran les antenes del pic del Maià (2.618 metres) un tram que tot i estar completament cobert per la neu compta amb una senyalització visible. A poc a poc s’aconsegueixen unes vistes panoràmiques dels pics de la Serra de l’Orri de la Vinyola (2.480 metres) i els pics d’Envalira. També del sector del Carlit (2.923 metres) –el cim més alt del Pirineu oriental– i de les muntanyes de l’Arieja (França). Aviat, s’assolirà el cim del pic del Maià des d’on es divisa el pròxim destí: el parell de puntes d’Ortafà. Baixada, direcció nord, fins a arribar al collet d’Ortafà (2.537 metres), una zona presa freqüentment per la boira, que proporciona al visitant un lloc privilegiat des d’on contemplar el pic de la Cabaneta (2.814 metres) i el roc Meler (2.811 metres). De seguida, una lleugera pujada per desembocar a les puntes d’Ortafà. Ambdues, abocades a l’est sobre la vall del riu Sant Josep on es dibuixa un petit llac i el refugi de la Portella, punt per on passa el sender Transfronterer (GRT). La ruta continua cap al port Dret i El pas de les Vaques, punts que donen accés a l’estany de Siscaró (2.325 metres) i la vall d’Incles. Per tornar, es desfà el camí. La duració per completar el recorregut és d’aproximadament tres hores però sempre dependrà del ritme de cadascú i el temps que dediqui a relaxar-se i explorar el paisatge.

D’altra banda, la neu que es troba als punts pels quals transcorre la ruta és compacta, això vol dir que es tracta d’un zona segura amb el risc d’allau molt baix. No obstant, s’ha d’anar amb cura perquè és una zona transitada per motos de neu. Per precaució es recomana consultar la meteorologia abans de cada sortida a webs com la de meteo.ad.

LOCALITZACIÓ: Encamp

DURADA: 3 hores d’anada i tornada.

DIFICULTAT: baixa

DISTÀNCIA: 7,3 quilòmetres (d’anada i tonada)

DESNIVELL: +232 metres

Breu, però interessant

tracking