Vistes magnífiques

Refugi del pla de l’estany. Un recorregut mitjà per realitzar amb raquetes de neu que transcorre per la vall d’Arinsal, durant el qual es pot gaudir d’unes magnífiques vistes a la borda de la Coruvilla

Vistes magnífiquesWikiloc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El recorregut que es proposa aquesta setmana transcorre pel terme del poble d’Arinsal. Es tracta d’un itinerari que té com a punt culminant el refugi del pla de l’Estany. La ruta transcorre majoritàriament per una pista forestal fins arribar a la borda de la Coruvilla. Punt des del qual es poden observar unes vistes verdaderament úniques de la vall d’Arinsal. El refugi, amb llar de foc, té una capacitat total per a deu persones i durant els hiverns de molta neu és molt probable que estigui completament cobert de neu.

L’itinerari s’inicia a la carretera de Prats Subirans, on es pot estacionar el vehicle, concretament a la pista forestal que entra a la vall, la qual s’ha de seguir passant un dipòsit d’aigua i una font, des d’on es poden divisar unes magnífiques vistes, fins que s’arriba a la borda de la Coruvilla. Una vegada en aquest punt s’ha de seguir pel vessant per un sender visible, fins que s’arriba a un segon dipòsit d’aigua. Una vegada arribats a aquest punt, només s’ha de planejar fins arribar al refugi del Pla de l’Estany, que està situat al peu del circ que tanca la vall d’Arinsal. Depenent de l’estat de la neu, es podria abandonar la pista en alguns trams. El camí de tornada es realitza pel mateix recorregut, en ser una ruta circular.

Aquesta ruta és de dificultat fàcil per realitzar amb les raquetes de neu o els esquís de munta­nya, tot i que s’ha de tenir en compte i present durant tot el recorregut la possibilitat que es puguin desencadenar allaus. Per aquest motiu, es recomana que els excursionistes que decideixin fer el recorregut s’informin sobre el nivell d’allaus i tenir constància dels perills que pot haver-hi en llançar-se a la muntanya sense conèixer els seus perills.

LOCALITZACIÓ: Arinsal DURADA: 1 hora i 45 minuts d'anada i 1 hora de tornada DIFICULTAT: mitjana DISTÀNCIA: 3 quilòmetres (només anada) DESNIVELL: +/- 473 metres

Vistes magnífiques

tracking