Planell de Fontverd

Itinerari de Fontverd. Un recorregut de gran bellesa, ideal per realitzar en família ja que s’enfila pels extraordinaris paisatges de la vall del Madriu, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2004.

Planell de FontverdWikiloc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’itinerari de Fontverd comença al quilòmetre 6,2 de la carretera d’Engolasters (des d’Escaldes-Engordany), on trobarem un aparcament per deixar el vehicle. Camins de ferradura, històries de carboners i contrabandistes, pastures, la força del riu Madriu, els silenciosos boscos de muntanya… Tots aquests elements, sumats als esforços de moltes persones amants de la natura, han fet que la vall del Madriu-Perafita-Claror hagi estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2004 i ampliada el 2006. Un itinerari ben complet que farà gaudir tots els apassionats de la muntanya.

Després d’agafar tot allò necessari per a la caminada, l’itinerari comença seguint el camí dels Matxos (GR-11), molt ben senyalitzat amb les marques vermelles i blanques fins a coll Jovell. Aquest tram compta amb un mirador panoràmic amb vistes sobre la ciutat d’Andorra la Vella on poder fer fotografies per immortalitzar el moment. El camí, anomenat camí de la Muntanya, continua de baixada en paral·lel al riu Madriu, passant un empedrat medieval i arribant a l’encreuament del camí per sobre de les bordes de Ràmio. Entre bedolls, avellaners, antigues feixes de cultiu, molts matolls de boix i murets de pedra seca, es continua fins al planell de Fontverd, que es pot identificar pel pas d'un portell per a bestiar, on hi ha ubicada la cabanya i el refugi de Fontverd. En tot moment es troben senyals que indiquen els temps i destinacions del GR-11 i GR-7. Es pot realitzar una parada per gaudir dels extraordinaris paisatges de la vall, una flora que els antics habitants del lloc utilitzaven com a medicinal. Després de reposar les forces i gaudir del meravellós paisatge, s’ha de baixar fins a l’encreuament del solà de Ràmio, que està senyalitzat amb un cartell i un punt ben gros que no té pèrdua. Un camí rural paral·lel al camí de la Muntanya situat al vessant a una major altitud, fet que permet a tots els seus visitants tenir unes immillorables vistes de la vall del Madriu. Des d’aquest punt cal continuar pel GR fins al circuit de les Fonts, que portarà directament fins al punt d’inici d’aquest itinerari, que no deixa pas indiferents tots aquells que volen gaudir de l’esplendorosa natura del Principat.

LOCALITZACIÓ: Escaldes-Engordany DURADA: 4 hores DIFICULTAT: moderada DISTÀNCIA: 13 quilòmetres DESNIVELL: +410 metres DESNIVELL : -251 metres

tracking