Natura esplendorosa

Setúria. Un recorregut que transcorre pel domini massanenc de Vallnord-Pal Arinsal, amb el qual es pot gaudir de la naturalesa en un itinerari de dificultat elevada per a la pràctica de l’esquí de muntanya

Natura esplendorosaWikiloc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ruta que es proposa aquesta setmana transcorre pel domini esquiable de Vallnord, concretament a l’estació de Pal. Es tracta d’un recorregut per a la pràctica de l’esquí de muntanya de dificultat alta que té trams forapista i dos moments en els quals es passa pel costat de la pista.

L’itinerari plantejat s’inicia a l’embarcament del telecadira de Setúria, a la cota 1.900. La ruta segueix per la pista vermella de la Font Roja. Un cop s’arriba a la balisa número dos s’ha de continuar per darrere de la xarxa de protecció fins arribar al bosc, per on transcorre una part de l’itinerari. Una vegada en aquest punt s’han de seguir les indicacions que hi ha fins arribar al Planell de la Tossa.

A partir d’aquest moment s’ha de vorejar pel costat esquerre de les basses d’aigua fins arribar entre les balises 1 i 2 de la pista blava de la Tossa, per on s’ha de sortir i continuar per la part del darrere del paravent fins arribar al pic del Cubil, a la cota de 2.358 metres. Una vegada en aquest punt es pot retornar per les pistes de la Tossa i del coll de la Botella, fins arribar al punt d’inici de la ruta.

Es tracta d’un recorregut que és molt agradable per realitzar amb els esquís de muntanya, ja que tot i que transcorre per la zona de pistes del domini de Vallnord-Pal Arinsal, es pot tenir la sensació de no estar a les pistes i de gaudir de la naturalesa i la muntanya en el seu màxim esplendor.

tracking