Un camí per iniciar-se

Un recorregut en el qual es pot gaudir d’unes vistes magnífiques sobre la vall, així com de les bordes de Redort i del Casamanya

Redort - Coll d'OrdinoComú d'Ordino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coll d’Ordino ofereix diversos itineraris i el camí de Redort és de poca dificultat, ideal per iniciar-se a la pràctica de les raquetes de neu. Durant el recorregut el senderista podrà gaudir de vistes magnífiques sobre la vall d’Ordino, així com de les bordes de Redort i del pic de Casamanya.

Pel fet que es tracta d’un recor­regut circular, el circuit es pot efectuar tant en sentit horari com contrahorari. L’inici de la ruta se situa a l’encreuament de la pista forestal de l’antic camí del coll d’Ordino, on es pot estacionar el vehicle, punt on se situa el final de la carretera oberta a l’hivern. Una vegada aparcat el cotxe se segueix a peu la carretera uns 600 metres i, al tercer revolt a l’esquerra, s’han de calçar les raquetes per seguir una pista forestal. Després, i passat un petit riu, es trobarà amb una barrera que marca una propietat privada. La ruta segueix pel camí de l’esquerra de la barrera i, poc després, es continua pel camí seguint el riu.

Un cop en aquest punt, el recorregut segueix per sota de les bordes de Redort, les quals es deixen a mà esquerra, i es continua per una passarel·la. Una vegada se segueix el camí, el pendent augmenta fins arribar a la bassa i lloc de repòs del forat Fosc. Després d’haver-hi arribat, el senderista es pot aturar una estona i recuperar forces, mentre es gaudeix de les espectaculars vistes. Per tornar al punt d’inici, se segueix la pista forestal, plana, fins arribar al punt de sortida. Aquest itinerari, a més de ser idoni per iniciar-se a la pràctica de les raquetes, no presenta cap dificultat ni perill d’esllavissades o allaus de neu. Tot i això, es recomana anar amb compte els dies de nevades o quan la vegetació està molt carregada de neu i existeix el perill de caiguda d’arbres.

LOCALITZACIÓ: Ordino DURADA: 1 hora / 1 hora i trenta minuts DIFICULTAT: baixa DISTÀNCIA: 2,5 quilòmetres DESNIVELL: 90 metres

tracking