TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Amb raquetes i esquís

El cor de Sorteny

Canya de La Rabassa - Planell del Quer. Un recorregut pel parc natural de la vall de Sorteny, des d’on es pot descobrir un dels espais de preservació de la biodiversitat i conservació del patrimoni natural del Principat

El cor de SortenyComú d'Ordino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vall de Sorteny ofereix diversos itineraris per realitzar a l’hivern amb raquetes de neu. Aquesta setmana la proposta és un recorregut entre la canya de la Rabassa i el planell del Quer. Un recorregut d’un interès singular des del punt de vista científic, històric i educatiu, però també estètic, paisatgístic i recreatiu.

El parc natural de la vall de Sorteny, tot i tenir una superfície limitada de 1.080 hectàrees, participa en la preservació de la biodiversitat i en la conservació del patrimoni natural i cultural dels Pirineus.

L’inici de la ruta se situa a la pista que comença a l’aparcament de la canya de la Rabassa (1.780 metres), pujant cap al cap dels Graus, on es passa per davant d’unes escultures, Els estripagecs. Una vegada es deixa enrere el jardí botànic, colgat de neu, se segueix fins al portell. Una vegada allà, s’ha de continuar pel camí principal fins al refugi guardat de la borda de Sorteny (1.965 metres). Si és d’interès, caldria consultar més informació sobre els horaris d’obertura a l’hivern a www.refugisorteny.com del refugi guardat.

Una vegada es passa per davant del refugi en direcció l’abeurador, es torça a mà esquerra per seguir el camí fins al planell del Quer (2.055 metres), on es pot gaudir d’unes vistes panoràmiques espectaculars de la vall de Sorteny i de la vall de Rialb.

La tornada es realitza pel mateix camí que la pujada, tot i que es pot modificar la ruta una mica, per evitar un pendent pronunciat al camí de l’obaga de la Rabassa. Es pot tornar a l’aparcament seguint aquest camí, però amb més pendent i molta més neu i pot resultar una mica més difícil. O bé es pot retornar per la riba esquerra del riu Rialb fins a l’aparcament. Una tornada que resulta més còmoda i es pot estalviar així un canvi de nivell brusc.

LOCALITZACIÓ: Ordino DURADA: 1 hora i 45 minuts d’anada (1 hora fins al refugi) i 1 hora i 30 minuts de tornada. DIFICULTAT: mitjana. DISTÀNCIA: 2,7 quilòmetres, només d’anada (2,1 fins al refugi). DESNIVELL: +275 metres (180 metres fins al refugi).

tracking