x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Amb les raquetes i els esquís

Unes vistes per fruir

Pic de la Font Blanca. Un recorregut de dificultat elevada que ofereix una de les baixades més increïbles d’Andorra per als amants de l’esquí de muntanya i una panoràmica de la vall de Sorteny.
Vista aèria del pic de la Font Blanca.

Unes vistes per fruir

Vista aèria del pic de la Font Blanca.

Andorra Turisme
'L'estripagecs' que el comú d'Ordino ha ficat al cim.

Unes vistes per fruir

'L'estripagecs' que el comú d'Ordino ha ficat al cim.

Comú d'Ordino
Actualitzada 19/02/2018 a les 07:50
La Font Blanca és un dels objectius dels amants de l’esquí de muntanya. Es tracta d’una de les set muntanyes d’Andorra que superen els 2.900 metres d’altitud. Està situada a la parròquia d’Ordino, al nord-est del Principat, i és fronterera amb la regió de l’Arieja. La seva pala al vessant sud-oest té més de 500 metres de desnivell, un pendent exigent i una de les baixades més increïbles que es poden fer dins del país.
El punt de sortida és el pont del Castellar i Andorra Turisme estima una duració de la ruta de tres hores d’anada i una de tornada, tenint en compte la velocitat amb raquetes. Cal agafar el camí que travessa el bosc del Castellar i avançar per l’esquerra del riu Comís Vell en direcció la coma del Mig (2.400 m).

Després l’itinerari segueix fins arribar a la Collada (2.730 m), on es pot gaudir d’unes vistes sobre la portella de Rialb i la vall del Serrat. Des de l’oficina de Turisme d’Ordino indiquen que és un bon punt per fer una parada i agafar forces.
Ja només queda arribar al pic de la Font Blanca, també anomenat pic de Rialb. Durant el trajecte, de dificultat elevada, es travessen boscos, orris, conjunts de cabanes i una abundant fauna. La Font Blanca és considerada pels muntanyistes una de les millors pales dels Pirineus.

Assolir el pic de la Font Blanca és un repte apte per als més experimentats, però l’esforç té la seva recompensa. El cim, a 2.906 metres, regala una panoràmica impressionant. Si el dia és clar, es pot gaudir d’unes espectaculars vistes sobre la vall de Sorteny i de la veïna França.
La baixada és una oportunitat per gaudir de l’esquí de muntanya. Des de Turisme d’Ordino recomanen fer especial atenció a l’estat de la neu, sobretot quan està molt gelada. També indiquen que cal estar pendents de la previsió meteorològica.

Els que prefereixin una alternativa a les raquetes i els esquís també poden realitzar la ruta a peu. Des de la Cabana del Castellar al peu del riu de la collada del Mig tenen una hora de camí. En dues hores més poden arribar a la Collada. En total, són unes sis hores d’anada i tornada.
Al web del comú d’Ordino es poden descarregar les coordenades de l’itinerari.


LOCALITZACIÓ: Ordino

DURADA: 4 hores, anada i tornada
DIFICULTAT: alta

DISTÀNCIA: 4,25 quilòmetres, anada i tornada
DESNIVELL: +1.033 metres
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts