“M'agradaria jugar a 1a divisió”

Iker Álvarez de Eulate. Porter del Vila-real B i estudiant d’ADE a Castelló. Diumenge vinent fa 20 anys il·lusionat amb fer un bon any per seguir creixent professionalment amb el primer equip.

Íker Álvarez afirma que no podria estar quinze dies quiet de vacances perquè “potser m'entra algo”.P. M. V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Té fitxa del Vila-real B on inicia el cinquè any fent la pretemporada amb el primer equip. Conversa amb el Diari en una breu estada a casa abans de començar-se a entrenar i preveient que Itàlia guanyaria l’Eurocopa.

L’estiu d’un futbolista és entrenar-se?

El meu estiu més o menys comença a principi de juny i acaba a principi de juliol, és com si l’avancéssim una mica.

Has pogut fer algun viatge?

He anat a Cadis quatre dies, després aquí i a Castelló perquè amb els exàmens fas vacances però a mitges. Ara si el temps acompanya encara pots fer alguna cosa, al matí entrenar-te i a la tarda anar a la platja, que a Castelló és espectacular.

Ets bon estudiant?

Ara mateix el que es pot. Abans sí que cap problema, tot a la primera, però ara comences a entrenar-te al matí, a la tarda has d’anar al gimnàs o a fer qualsevol cosa a la ciutat esportiva o a entrenar-te amb tots els jugadors i aquestes classes són perdudes. Però el club si alguna cosa té clar és que la vida d’esportista és curta i des que acabes l’entrenament a les 13.30 h fins al següent a les 8 del matí hi ha molt temps i si tens molt temps acabes fent coses que no has de fer i que no són pròpies d’un bon esportista. Per molt que siguis molt bon nen i tinguis el cap molt centrat, alguna cosa fas que no toca. I no és un dia, és tot l’any i un altre i un altre. El club té la idea que tots els esportistes facin alguna cosa: una FP, un curset d’alimentació... fins al filial fes coses a la tarda o et moriràs de fàstic jugant a la consola o ves a saber.

Ara ets al filial vinculat al primer equip?

Aquest any no sé com serà però el passat hi anava dos, tres o quatre dies segons el que necessiti el primer equip. Després es va complicar la situació a València per la Covid, es va fer una bombolla i quan un dels porters va tenir un cop hi vaig entrar un mes i després anava pujant més dies perquè la situació es va relaxar una mica i vaig acabar amb ells perquè l’altre porter del B va tenir problemes.

Estaves a la final de l’Europa League que vau guanyar?

Vam viatjar 30 jugadors, se’n podien vestir 23 i va ser una experiència increïble.

Quines expectatives tens per a aquest any?

Jugar amb el filial i fer bon any, que comença la Primera RFEF, i si ens salvem i es pot mirar cap a dalt, poder pujar. La idea del club és poder-se mantenir a la categoria i estar a la part alta.

Esperes estar al primer equip?

M’agradaria seguir entrenant-me amb ells i si pot ser més sovint millor, hi estic molt bé, molt còmode. Començo la pretemporada amb la primera plantilla, som uns 30, amb els dos porters del primer equip i els dos del B.

Quin és el teu somni de futur?

M’agradaria jugar a 1a divisió i si fos amb un equip top, millor.

El Vila-real és un equip top, no?

Sí, deu n’hi do, voldria estar a 1a i seguir guanyant títols ara que hem agafat empenta.

T’han trucat d’Andorra, perquè l’FCA està en la mateixa categoria, t’agradaria jugar aquí?

No ho sé, tinc un representant i ell ja em filtrarà la informació. A Vila-real estic molt bé, molt còmode, en molt bona situació i més endavant potser, no ho sé.

Què t’agrada fer quan no t’entrenes o jugues o estudies?

Soc una persona molt activa i m’agrada anar amb els amics a jugar a pàdel, a golf, a fer un beure, qualsevol cosa, el que no m’agrada és estar a casa.

Has viatjat molt pel món de vacances, quin lloc voldries conèixer?

De petit també tenia entrenaments i he viatjat més pel futbol que per lleure. M’agradaria viatjar a algun país nòrdic.

ANYÓS PARK

L’Iker tria una terrassa d’Anyós per fer un cafè perquè està a prop de la residència familiar on passa els dies quan està a Andorra i perquè des que era petit “he vingut tota la vida aquí”.

tracking