L'hora dels mil·lennials

Passió per l'art audiovisual

David ‘Chirock’ Moreno, membre del jurat carnet jove del Festival Ull Nu

David 'Chirock' Moreno

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

avid Moreno (22 anys), conegut com Chirock, va trobar, com a membre del jurat Carnet Jove del Festival Ull Nu, una oportunitat de viure una nova experiència dins del món audiovisual, una passió totalment vocacional per a ell. “Els meus pares són amants de l’art i, des de ben petit, me’n van ensenyar diferents branques fins que van veure que el cinema era el que més m’entusiasmava.” Va ser llavors quan va començar a veure grans clàssics i el seu interès va créixer fins al punt de saber que el seu futur estava destinat a dedicar-s’hi professionalment.

El seu gran objectiu és ser director de cinema i per això va començar anant a estudiar comunicació audiovisual a València, on hi va estar fins al 2020, abans d’iniciar els seus projectes. En solitari, ja ha produït el videoclip Don’t get it wrong, de la banda andorrana Four Flags, i té la idea d’estrenar un curtmetratge que, actualment, està en postproducció. A més, ha participat com a ajudant de direcció al llargmetratge Tantum, de Rubén Arnáiz, i a Fred que Crema, de Santi Trullenque.

Moreno té clar que el millor de la seva professió és el trencament total de la rutina. “Sempre que comences un projecte inicies una nova aventura. Mai saps on et durà i és precisament aquesta incertesa la que més m’emociona perquè és el contrari a la rutina. Que sigui un procés tan imprevisible m’atrau molt. Escric els guions, faig la direcció i em rodejo d’un equip que m’ajuda a dur a terme els projectes”, explica.

Moreno confessa que els seus referents cinematogràfics són Martin Scorsese i Gaspar Noé. Tanmateix, ara li toca a ell recórrer el camí per fer realitat els seus somnis i té clar que “una persona que es vol dedicar a això s’ha de moure. No s’ha d’esperar que vinguin els projectes, sinó anar-los a buscar. És l’única manera de donar-te a conèixer i entrar en aquesta mena de roda”. Avui en dia ja té plans per a un futur proper: “Treballaré com a càmera a Plastic Killer, el nou curtmetratge de José Pozo. També he demanat una subvenció cultural per fer un videoclip del grup Hysteriofunk, basat en l’obra Arnes, de David Gálvez.”

El seu Instagram personal, @david_chirock_moreno, i el seu canal de YouTube, Chirock Producciones, són els dos perfils en què fa públiques les produccions pròpies.

tracking