Llançar-se a l'esquí

Pic dels llacs. Conegut com pic de la Bassera és una ruta perfecta per a qui vulgui iniciar-se a l’esquí de muntanya allunyat de l’ambient massificat d’altres itineraris. Un terreny que dona la confiança justa per començar.

Llançar-se a l'esquíWikiloc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conquesta del pic dels Llacs, també conegut com el pic de la Bassera, es configura com una de les primeres cites per a un esquiador de muntanya que s’inicia. El coll de la Botella (2.075 metres) és el punt de partida d’un itinerari que recorre una part de l’orografia del Principat desconeguda per a molts. Encara que en un primer moment l’excursionista pot sorprendre’s per la massificació de l’àrea de sortida entre gossos amb trineus, motos de neu, raquetes, i esquiadors alpins de seguida el camí defuig d’aquest ambient per endinsar-se en un de més desconegut per a molts amants de la muntanya. I és que el pic de la Bassera és un dels indrets menys concorreguts d’Andorra, una realitat que no influeix en el seu grau de bellesa.

Una vegada iniciat el recorregut, el camí obliga a davallar per la pista d’esquí fins a l’inici del remuntador per dirigir-se a la primera parada: les bordes de Setúria (1.868 metres), un amagatall idíl·lic que fa desconnectar l’excursionista del concor­regut tram que acaba de superar. Direcció sud-oest, la marxa s’enfila per un bosc poc profund, tot i que a més altura es tanca. La carena divisòria d’aigües del bar­ranc dels Llacs i el tor­rent de la font de l’Altar és el següent objectiu a assolir. La soledat d’aquest punt concedeix una pau a l’esquiador digna de gaudir per uns moments.

Finalitzat el descans, es progressa per la carena en direcció sud-oest deixant enrere els últims pins rebregats pel vent. El cim és molt a prop i només cal resseguir el lloc fins topar amb el pic dels Llacs, un traçat sense cap dificultat notòria. Aquest és el moment ideal per fer alguna foto de la gesta. Unes vistes impressionants s’obren als esquís i raquetes dels visitants. Es reprèn el camí per començar el descens, en direcció nord-est, pel barranc dels Llacs fins arribar a les bordes de Setúria, que s’allarga poc més d’una hora.

És tracta d’un itinerari fàcil que deixa un bon sabor de boca a tots els públics. La ruta es pot realitzar durant tota la temporada però cal assegurar un bon gruix de neu fins a les bordes de Setúria per a un ple gaudi de la jornada. Un traçat que si se supera amb solvència farà somiar l’esquiador en itineraris més difícils.

LOCALITZACIÓ: la Massana

DURADA: 4 hores d'anada i de tornada

DIFICULTAT: fàcil

DISTÀNCIA: 6,1 quilòmetres (només d'anada)

DESNIVELL: +/- 1.023 metres

Llançar-se a l'esquí

tracking