Una frontera natural

Estany de les Abelletes. Un recorregut ideal per iniciar-se en el món de les raquetes de neu i de l’esquí de muntanya que arriba fins a la frontera entre Andorra i França, delimitada pel riu Arieja, afluent de la Garona.

Estany de les abelletes, frontera natural amb FrançaVisit Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estany de les Abelletes és l’element que forma la frontera natural entre Andorra i França. Aquest llac al Pas de la Casa és una proposta d’una ruta de dificultat baixa que pot servir per iniciar-se en les raquetes de neu i els esquís de muntanya. Ideal per a tot aquell a qui li agradi gaudir de la natura pirenaica a l’hivern però que no tingui intenció d’engrescar-se en una ruta massa complicada a la neu. L’estany es situa a la capçalera de la conca del riu Arieja, un dels afluents de la Garona, i com que forma frontera amb França, el llac està dividit entre els dos països.

El punt de sortida d’aquest recorregut de dificultat baixa es situa en l’antiga frontera del Pas de la Casa, al domini esquiable de Granvalira. El recorregut comença pujant al marge de la pista d’esquí, ja que la neu cobreix el cartell que indica la pujada a fer en la temporada d’estiu, fins trobar-se amb un senyal que indica que cal desviar-se cap a l’esquerra tot pujant fins a arribar a una cabana de servei. Tot just al darrere es troba l’estany de les Abelletes.

Les vistes d’aquest petit circuit al voltant dels pics d’Envalira, a la frontera dels tres estats, són espectaculars. La pintoresca panoràmica no es trenca durant tot el recorregut, tot i que es poden albirar les instal·lacions de l’estació d’esquí del sector Pas de la Casa de Grandvalira durant gairebé tot el trajecte. Es recomana escollir un dia amb bona visibilitat per poder apreciar correctament les indicacions, així com tenir una seguretat durant el recorregut. Una vegada arribats a l’estany, els excursionistes podran gaudir de les vistes al pic d’Envalira, situat a la carena pirenaica que divideix el vessant mediter­rani del vessant atlàntic, un dels pics més emblemàtics de la par­ròquia d’Encamp.

La tornada es fa pel mateix recor­regut que la pujada, tot seguint les indicacions que hi ha al llarg del camí. Es tracta d’una excursió ràpida i sense gaire dificultat, ideal per realitzar amb nens i persones amb poca experiència amb les raquetes o els esquís de muntanya.

Localització: Encamp Durada: 1 hora de pujada i 1 hora de baixada. Dificultat: baixa Distància: 2 quilòmetres Desnivell: 175 metres

tracking