x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
DMG
Amb les raquetes i els esquís

Vistes panoràmiques

Pic de Montmalús. L’itinerari recorre alguns trams del domini esquiable de Grandvalira. Un camí que descobreix la morfologia glacial dels circs muntanyosos que envolten la zona de Grau Roig
Vistes del pic de Montmalús i l'estany.

Vistes panoràmiques

Vistes del pic de Montmalús i l'estany.

Comú d'Encamp
Itinerari d'anada i tornada.

Vistes panoràmiques

Itinerari d'anada i tornada.

Google Maps
Actualitzada 12/03/2018 a les 06:58
El pic de Montmalús, a 2.781 metres d’altitud, és una de les clàssiques muntanyes del Principat, accessible per la seva cara nord i situada a la parròquia d’Encamp. El recorregut fins al cim comença al pàrquing del Cubil del domini d’esquí de Grandvalira, al sector de Grau Roig, al qual es pot accedir des del coll d’Envalira per l’N-22 francesa i la CG-2 andorrana.
Cal dirigir-se cap a la pista d’esquí de la Granota i endinsar-se pel bosc fins arribar a una forta i constant pujada que porta a la collada de Montmalús. Tant en alguns trams de pujada com de baixada s’haurà de caminar pel domini esquiable de l’estació. Per aquest motiu, serà necessari arrambar-se per evitar molestar els esquiadors. El pic queda a la part dreta. La pujada final no és complicada, però és important ser prudent i parar atenció als trams que presenten més quantitat de neu. Des d’aquí ja es poden començar a intuir unes magnífiques vistes.

Cal seguir el corriol pel costat esquerre de l’estanyol per endinsar-se al fons d’una comella fins al coll de Montmalús, on només quedarà seguir la carena fins arribar definitivament al cim. Ara sí que es pot respirar tranquil·lament i gaudir d’un escenari únic amb vistes panoràmiques: els Pirineus andorrans i el port d'Envalira cap al nord i l'estany de Montmalús i la carena catalana de la Cerdanya al sud. A l’ hivern, la proximitat de l’estació d’esquí de Grau Roig el converteix en el cim més visitat de les Valls d’Andorra amb esquís de travessa.
El pic de Montmalús és un pic d’accés fàcil molt freqüentat pels esquiadors a la temporada d’hivern. L’ascensió al Montmalús sorprendrà en tot moment per la seva bellesa única. Una zona que es caracteritza per les imponents parets verticals de roca granítica i la munió d’estanys.

La tornada es fa pel mateix camí, és còmoda i senzilla alhora que és fàcil orientar-se, gràcies a la ubicació de l’estació d’esquí, que serveix en tot moment de referència visual. Una sortida totalment recomanable per gaudir d’un bon dia de raquetes de neu o esquís de muntanya. Això sí, no cal oblidar que, tot i que en general sigui un itinerari assequible, el tram de pujada al coll de Montmalús farà patir més d’un en més d’una ocasió.

LOCALITZACIÓ: Encamp
DURADA: 2 hores i 15 minuts anada i gairebé 1 hora tornada.

DIFICULTAT: moderada
DISTÀNCIA: prop de 10 quilòmetres anada i tornada.

DESNIVELL: +671 metres
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts