Converses de terrassa

“Deixes de fer coses pel que diran”

Pere López. Té 45 anys. És d’Andorra la Vella. Molt viager, ha estat als cinc continents. Va començar en política per vocació, i segons diu, s’ha trobat amb el que ha vingut després.

“Deixes de fer coses pel que diran”X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El juliol és un dels mesos de més feina per a Pere López, que compagina la política i la feina d’economista. Per què és polític?

Sempre ho portava dins. Ja m’havia intentat afiliar a algun partit als 90, però per circumstàncies de l’època ho vaig endar­rerir. Després vaig fer el pas i ha anat com ha anat.

Què vol dir?

Tot es va anar desencadenant. No havia pensat mai a tenir el protagonisme que he tingut, sobretot abans de les eleccions del 2007 al comú de la massana. Tot ha anat a un ritme que no m’hauria imaginat mai.

És important la imatge?

Potser és més important el que fas. L’actitud. Crec que als polítics se’ns jutja molt pel que fem. Per fer coses que fa la gent normal, moltes vegades ens critiquen i diuen allò de ‘que bé que viviu els polítics’.

Com ara quines coses?

A vegades deixes de fer coses que tothom trobaria normal pel que diran. Sortir amb els amics algun dia, per exemple. Ara surto molt poc, m’ho penso molt abans d’anar a fer una copa amb els amics.

Fa cas al que es diu a Internet?

Als comentaris des de l’anonimat, majoritàriament, se’ls ha de fer el cas just, ja que molts són dirigits i és molt fàcil dir coses sense firmar-les. A les xarxes, amb nom i cognoms, intento contestar-ho tot.

Vostè és de terrassa?

Quan estic de vacances sí que m’agrada, però aquí a Andorra hi vaig poc. A més, al juny i juliol tinc molta feina. Si hi vaig, és algun dia especial.

I quan fa vacances?

A l’agost. M’agradaria fer-les en una altra època. Abans intentava fer-les al març o a l’octubre. Ara hauria d’estar sempre pendent del telèfon i del correu.

Vostè és viatger?

Sí. Intento viatjar sempre que puc. He estat a tots els continents, però em queda molt per veure i no sabria dir, encara, quin és el meu lloc preferit. Se’l veu en forma.

Fa molt esport?

Molt no. N’intento fer cada dia però a baixa intensitat. Aprofito quan vinc a buscar les meves filles per fer una mica de gimnàs o de piscina, però només mitja horeta o tres quarts. I diumenge descanso.

Hi ha moments d’oci en la vida política?

Sí. N’hi ha d’haver. Si no és esgotador. M’agrada molt anar al cine, al teatre, de tant en tant alguna exposició, i ara he tornat a llegir més, que també està bé.

*Per a ‘Converses de terrassa’ el convidat escull el lloc de trobada. Pere López ens cita a la ter­rassa dels Serradells. Hi va sovint perquè les seves filles entrenen en aquest complex.

Es pot desconnectar?

És molt difícil. Si estic aquí a Andorra no puc. He de marxar fora i deixar el mòbil ben lluny, si vull desconnectar. Però és molt important fer-ho.

tracking