L'estiu al plat

'Matambrito' farcit a la brasa

El cuiner del restaurant San Telmo, Sebastián Mendoza, proposa una recepta típica de l'argentina

'Matambrito' farcit a la brasa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

INGREDIENTS

250 g de matambre de porc

70 g de formatge provolone

40 g pernil ibèric

pebrots vermells i verds

1 grad’all

1 cullerada de julivert

1 cullerada d’oli d’oliva

Sal i pebre

1 pal per a broqueta

Pansesprunes

Per adobar

50 cm3 de mel

3 cullerades de mostassa

20 cm3 de vinagre

1 cullerada de romaní

Sal i pebre

Acompanyament

100 cm3 de nata

1 cullerada de cibulet

1 cullerada de mantega

1 patata

Sal i pebre

Paper d’alumini.

ELABORACIÓ

Per començar a realitzar el Matambrito farcit a la brasa, prenem un tros de l’ingredient principal, el matambre de porc d’uns 250 grams, aproximadament, i el buidem sense travessar-lo del tot, formant un tipus de butxaca per poder farcir. Després, preparem una salsa provençal amb l’oli d’oliva, el dent d’all, el julivert i una mica de sal i pebre. Untem la salsa per tot l’interior, agafem els pebrots i els tallem en petits trossos.

Seguidament, el farcim amb el formatge, tallem a trossos el pernil i comencem a omplir el matambre intercalant tots els ingredients amb les prunes passa. Una vegada ho hem farcit, tanquem el forat de la butxaca amb el pal de broqueta o bé amb una mica de fil de cuina.

Per a la cocció, utilitzem el mètode de la brasa a la graella. En el nostre cas, comptem amb un carbó de garrofer provinent dels boscos del sud de la Patagònia d’Argentina, la qual cosa ens proveirà d’una brasa forta, duradora i fumejant que ens ajudarà a ressaltar el sabor, i també cal tenir una salsa agredolça més caramel·litzada i crocant a base de mel, mostassa i romaní.

Per finalitzar i d’acompanyament, posem a la brasa una patata coberta de paper d’alumini. Una vegada està llesta, la servim al plat obrint la part de sobre i hi col·loquem una salsa a base de nata, cibulet, nou moscada, sal i pebre.

tracking