L'estiu al plat

Melós de vedella amb bolets

El cuiner del restaurant Minim's d'Andorra la Vella ens proposa una recepta

Melós de vedella amb bolets

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

INGREDIENTS

2 kg de falda de vedella

200 g de pastanaga, 2 por­ros, 2 cebes i alls

Herbes aromàtiques

350 g de múrgoles o altres bolets

Fons de carn i caldo

Fulles de pasta brick

Mantega, oli, sal i pebre.

Per decorar: Xips de verdures

ELABORACIÓ

Per elaborar aquest plat agafem, per una banda, la falda de vedella tallada a daus i l’enrossim amb oli. D’altra banda, pelem les pastanagues, tallem els porros i piquem la ceba i dos grans d’all. Sofregim totes les verdures juntament amb la carn. A continuació cobrim la carn i les verdures amb oli i ho fiquem al forn tapat, a 90 graus i durant unes set hores.

Quan hagi passat aquest temps, traiem la carn i les verdures de l’oli. La carn estarà molt tendra i es pot esmicolar. Les verdures les passarem per un passapures i les reservarem. Agafarem brou i fons de carn i ho lligarem amb el puré de les verdures, amb una mica de mantega que ens ajudi a lligar.

Una part la reservarem i l’altra la barrejarem amb la carn i ho deixarem coure tot junt durant uns vint minuts. Després hi afegirem els bolets fregits i ho mantindrem al foc cinc minuts.

Per muntar el plat, necessitarem una fulla de pasta brick. Posarem part de la carn i ho embolicarem con un caneló. A continuació ho posarem al forn a 180 graus, fins que agafi un color daurat.

Al plat hi posarem una mica de la salsa que tenim reservada al fons del plat i damunt hi col·locarem el farcell de pasta brick. Per sobre hi posarem una mica més de salsa.

Tot plegat ho podem guarnir opcionalment amb unes xips de verdures.

tracking