L'estiu al plat

Bacallà amb salsa agredolça, fruits secs i mel

Abans de posar-nos als fogons, per preparar aquesta recepta caldrà dessalar el bacallà (si no l’he comprat ja dessalat)

Bacallà amb salsa agredolça, fruits secs i mel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abans de posar-nos als fogons, per preparar aquesta recepta caldrà dessalar el bacallà (si no l’he comprat ja dessalat). Els lloms del bacallà hauran d’estar dos dies a la nevera en remull (se li haurà de canviar l’aigua un parell de cops al dia) o bé, en cas que no tingueu nevera, en un bol amb gel durant un parell de dies. Per dessalar-lo correctament penseu que la pell del peix ha d’estar cap avall.

Un cop el tingueu a punt, ja podem entrar en la recepta. En primer lloc haurem de confitar la ceba, el pebrot vermell i la polpa del tomàquet, que haurem tallat en juliana, ben lentament en una paella amb oli d’oliva (hauran de coure prop de mitja hora). A banda, també confitarem les patates, que haurem tallat prèviament a galls.

Un cop tinguem la salsa a punt, posem el bacallà cru en una safata per a forn amb un rajolí d’oli d’oliva. Al peix hi incloem la salsa confitada que hem preparat prèviament i li afegim un grapat de pinyons i panses i una mica de mel a sobre. Ho tindrem una mitja hora al forn i, a darrera hora, també amb el gratinador en marxa i ja tindreu el plat a punt. Només caldrà afegir-hi les patates i ja el podeu servir. Recordeu de no posar-li sal (o si n’hi afegiu, només un polsim) a les hortalisses, perquè el bacallà ja és prou salat. A gaudir d’aquest plat gens complicat i ben saborós.

tracking