Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DMG
L'estiu al plat

Caneló de bolets

Pep Moraguez, cuiner del restaurant L'Ensegur, a Llorts, proposa una recepta ben energètica i saborosa
Caneló de bolets

Caneló de bolets

Caneló de bolets

Actualitzada 15/07/2016 a les 19:35
Ingredients (per a 4 persones)

Per al farcit
300 g gírgola
300 g ceps
300 g xampinyons
Sal, oli de tòfona i pebre

Per a la beixamel i el caneló
Pasta de caneló
1 l de llet
80 g farina
80 g mantega
80 g fetge d’ànec o paté

Per decorar i acabar el plat
Cep en pols, formatge al gust o ceps laminats i saltats (opcional).

Preparació:

Per prepar el caneló de bolets, primer de tot posem una cassola amb aigua a bullir, per coure la pasta del caneló. Un cop cuita, la posem a refredar amb aigua freda i la reservem. A continuació en una parisiene o una paella anem saltant els bolets afegint-hi un raig d’oli de tòfona, la sal i el pebre. Un cop ben daurats ho triturarem i ho reservarem.

Després, en una olla petita posem a coure la mantega fins que sigui fosa. Un cop fosa, afegim el fetge i el daurem. Llavors afegim la farina i la daurem, anem barrejant-ho tot fins que quedi una pasta homogènia. Per últim, a poc a poc, anem afegint la llet i ho anem barrejant amb la batedora. Si veiem que ens queda molt espessa, ho rectifiquem amb una mica més de llet. Ho reservem.

Finalment, muntem els canelons. Els col·loquem en una safata apta per al forn. Hi aboquem la beixamel per sobre de manera que quedin tots els canelons ben coberts i els posem al forn a escalfar.

Quan els fem al restaurant, normalment no els gratinem. Els servim amb la beixamel, uns pi-nyons torradets per sobre, una mica de cep en pols i una reducció de brou de bolets. Ara, gratinats deuen ser ben bons, amb una mica de mozzarella i pecorino, per exemple. O amb unes làmines de cep saltejades per acompanyar. Això ho deixem al gust de cadascú.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477