x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Escaldes-Engordany

El bus a la demanda fa 8.839 viatges en els tres primers mesos

El comú rep un bon retorn per part de la ciutadania tot i les variacions i adaptacions fruit de la prova pilot
Montserrat Martell, Rosa Gili i Cèlia Vendrell.

Montserrat Martell, Rosa Gili i Cèlia Vendrell.

Montserrat Martell, Rosa Gili i Cèlia Vendrell.

Comú Escaldes
Actualitzada 01/10/2021 a les 12:40

El bus a la demanda que va activar el comú d'Escaldes-Engordany el passat 21 de juny ha registrat un total de 8.839 viatges fins al 4 de setembre. Uns viatges que han utilitzat fins a 12.346 persones, el que suposa quasi tota la població de la parròquia, que és de 14.500 habitants. El fet que hi hagi més persones que viatges es deu al fet que un mateix usuari pot reservar un viatge per a més d'una persona.

La cònsol major, Rosa Gili, s'ha mostrat satisfeta per com discorre la prova pilot i com la ciutadania està fent ús del transport a demanda, tenint en compte que el comú mai havia disposat d'un servei regular de bus.

Les dades d'aquests tres primers mesos de funcionament indiquen que el bus transporta entre 100 i 180 persones al dia, depenent de si es cap de setmana o en dades concretes. Pel que fa a l'aplicació, aquesta registra un total de 1.688 usuaris.

Els principals viatges que realitza aquest bus tenen el seu origen al centre d'Escaldes, el 39%, i a Engolasters i el Camp del Serrat (28%). Pel que fa als destins, el centre i Engolasters concentren el 56% dels viatges.

Així mateix el 89% dels usuaris fa una espera d'entre 10 minuts i 20 minuts des que es demana el servei, mentre que la durada del trajecte en un 89% també es troba entre 10 i vint minuts. Cal destacar que el 59% dels trajectes són inferiors a 10 minuts.

La prova es desenvoluparà fins a finals de desembre i serà aleshores quan el comú prendrà una decisió sobre la continuïtat o no del servei de manera estable.

Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts