PARRÒQUIES

La Massana inicia la neteja de boscos

Els treballs forestals de cada temporada es troben dins el pla preventiu d'aclariment de boscos i del pla per evitar els incendis

El primer punt on s'intervindrà serà a l'Aldosa, a la zona del camí de les Boïgues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana iniciarà aquesta setmana els treballs forestals de cada temporada que es troben dins el pla preventiu d'aclariment de boscos i del pla per evitar els incendis. Segons informa l'ens comunal, el primer punt on s'intervindrà serà a l'Aldosa, a la zona del camí de les Boïgues, perquè segons els informes tècnics, cal prioritzar aquest bosc amb una actuació silvícola per evitar el risc de caiguda d'arbres a sobre d'edificis i també per minimitzar el risc d'incendi.

El comú informa que la densitat actual d'una part del bosc, per sobre de la carretera de laGonarda, resulta excessiva i això comporta una inestabilitat que posa en perill la salut dels arbres, que podrien acabar emmalaltint i morint-se per falta de llum i nutrients. En aquest context, calexecutaractuacions per aclarir la zona, deixant espai entre arbres i estabilitzar el bosc. Els arbres que es tallaran són els que són poc vigorosos, amb capçades desequilibrades, i que, per aquestes condicions, es podrien desprendre i provocar danys als edificis de la zona. No es tallarà cap arbre fort ni de fulla caduca, ja que són espècies protectores en cas d'incendi. Quan finalitzin aquests treballs es procedirà a treballar a Arinsal, al Coll de les Cases. Al Bosc de Pal no s'hi farà cap actuació donat que s'han fet en els darrers anys i el comúdónaels treballs per conclosos.

tracking